Disse 5 vindturbinene vil bli ertsattet med 2 nye og større.
Disse 5 vindturbinene vil bli ertsattet med 2 nye og større. (Foto: ASKO)

600 lastebiler med fornybar energi

ASKOs 600 lastebiler skal driftes med ren og fornybar energi, nå investerer ASKO i et ytterligere vindkraftverk for å nå dette målet.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Denne uken åpnet ASKO sitt vindkraftverk i Rogaland som skal produsere 2/3 av det rene energibehovet til ASKOs anlegg landet over. Resten av energibehovet skal nesten 100 000 m2 med solceller stå for. Vind og sol produserer ca 70 GWh. 

Neste etappe skal bidra til at ASKOs 600  lastebiler også skal driftes med ren og fornybar energi, det vil si elektrisitet/hydrogen. Dette målet skal nås innen 2026. Derfor har ASKO nå investert i ytterligere et vindkraftverk på Lindesnes. Dette er et eldre vindkraftanlegg med 5 vindturbiner som ASKO nå skal erstatte med to nye og større turbiner. Årlig produksjon vil bli ca 25 GWh, som vil bidra til ca 1/3 av det behovet som må skaffe oss innen 2026. 

– Vi er på god vei mot å realisere ytterligere et ambisiøst miljømål!

SMART TRANSPORT/15. juni 2018

100 millioner kroner til nye, smarte løsninger for transport i by

Smartere transport Bodø gikk av med hovedpremien på 50 millioner kroner i konkurransen Smartere transport i Norge. Konseptet til Nordland fylkeskommune om å finne gode løsninger på både dagens og morgendagens utfordringer i byer er veldig spennende og fremtidsrettet. Les hele saken

Til toppen