ABB hurtiglader Volvos elhybridbusser

ABB hurtiglader Volvos elhybridbusser

Elleve nye busser fra Volvo skal kjøre i en ny utslippsfri sone i sentrum av byen Namur i Belgia fra slutten av 2016.

  • Miljø
Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

ABB skal i samarbeid med Volvo Bussar levere teknologien for automatisk hurtiglading av elhybridbussene som skal gå i rutetrafikk i Namur i Belgia. ABBs kontrakt inkluderer også elektriske tavler og en serviceavtale for utstyret. Prosjektet er det andre med Volvo Bussar. I løpet av året vil fire hurtigladere fra ABB også gi strøm til seks elhybridbusser som skal brukes i Luxemburg.

[factbox id="1"]

- Over hele verden øker investeringene i utslippsfrie trafikksystemer for å redusere køer og forbedre byluften. Å kombinere vår teknologi for elektrisk mobilitet med en samarbeidspartner som Volvo Bussar er en del av vår Next Level-strategi. Vårt mål er å bidra til å forbedre kvaliteten for reisende og redusere kostnadene for operatørene, sier Lars-Fredrik Mathiesen, leder for divisjon Discrete Automation and Motion i ABB i Norge.

I stedet for å kjøre bussene til et depot for å koble dem til individuelle ladere vil de hurtiglades på noen minutter ved endeholdeplassene. Dermed kan bussene ha en mindre og lettere batteripakke som øker passasjerkapasiteten. Dessuten kan bussene kjøre flere ruter ettersom ladingen går så raskt.

- Elbusser er en kostnadseffektiv løsning for å redusere problemet med dårlig luftkvalitet og støy i byene. ABB og Volvo har sammen et komplett og konkurransekraftig tilbud til byer over hele verden som vil gjøre kollektivtrafikken bærekraftig, sier Håkan Agnevall, direktør i Volvo Bussar.

ABBs teknologi for hurtiglading omfatter skybasert fjernovervåking og styring samt programvareoppgradering via internett, hvilket garanterer rask responstid og høy tilgjengelighet. Med over 3000 online hurtigladere globalt, hvorav over 150 i Norge, er ABBs oppkoblingsløsninger bransjeledende når det kommer til driftstid.

AUTONOM SKIPSFART/22. februar 2019

40.000 billass spares med Yara Birkeland

– Dette er et svært spennende prosjekt. Ikke fordi det har hatt spesielt store tekniske utfordringer, men fordi det representerer en sterk miljøsatsing og er en spydspiss på sitt felt. Her har vi fått være med på å være helt i front i utviklingen, og det setter vi pris på. Les hele saken

VONGTOG/21. februar 2019

– Skjerp kravene og få farlige vogntog bort fra veiene

Et stort flertall nordmenn mener kravene til vogntog bør skjerpes, viser en ny NAF-undersøkelse. I tillegg bør transportfirmaer og de som kjøper transporttjenester holdes medansvarlig for sikkerheten. – Vi kan ikke leve med utryggheten folk opplever med farlige vogntog, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF. Les hele saken

Til toppen