Bølerveien 61.
Bølerveien 61. (Bilde: Aberdeen)

Aberdeen Asset Management kjøper eiendom på Berger fra Fabritius Gruppen

Aberdeen har på vegne av Aberdeen Eiendomsfond Norge I AS kjøpt Bølerveien 61 på Berger. Selger er Fabritius Gruppen AS.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Bølerveien 61 er en 12 200 kvadratmeter stor lager-/verkstedeiendom som er oppført i 2017 og har Skanska Norge AS som eneste leietaker. 

- Fondet har hatt et ønske om økt eksponering innen logistikksegmentet. Dette er en eiendom med gode kvaliteter, en solid og langsiktig leietaker i et område vi har tro på. At eiendommen er utviklet og bygget for Fabritius Gruppen AS, en av markedets største aktører for denne typen eiendom, har også vært et sentralt poeng i beslutningen om å kjøpe Bølerveien 61, sier Knut Haraldson, Fund Manager i Aberdeen.

Et av de beste innen logistikk

- Eiendommen ligger i et område vi anser som et av de beste innen logistikk. Vi har flere fond og mandater som ønsker eksponering mot dette segmentet og vil således være aktive på kjøpersiden også fremover, sier Jens-Petter Guthus, leder for transaksjoner hos Aberdeen Asset Management.

Aberdeen Asset Management er en av Norges største utleiere av næringseiendom, og forvalter kontor-, logistikk- og kjøpesentre/handelseiendommer over hele landet.

Fabritius Gruppen er en eiendomsutvikler og investor innen lager og logistikk i Stor Oslo. Selskapet har i år i tillegg til salget av denne eiendommen kjøpt eksisterende eiendommer for over 600 mill. for investering og forvaltning og har eiendommer til ca. 900 mill. under bygging. Målsettingen over tid er å bygge en betydelig portefølje av eiendommer i Fabritius Gruppen. Fabritius Gruppen er eiet av Gjelsten Holding.

Rådgivere for kjøper og selger har vært Advokatfirmaet Ræder og Advokatfirma Føyen Torkildsen. Akershus Eiendom har vært megler.

AUTONOM SKIPSFART/22. februar 2019

40.000 billass spares med Yara Birkeland

– Dette er et svært spennende prosjekt. Ikke fordi det har hatt spesielt store tekniske utfordringer, men fordi det representerer en sterk miljøsatsing og er en spydspiss på sitt felt. Her har vi fått være med på å være helt i front i utviklingen, og det setter vi pris på. Les hele saken

VONGTOG/21. februar 2019

– Skjerp kravene og få farlige vogntog bort fra veiene

Et stort flertall nordmenn mener kravene til vogntog bør skjerpes, viser en ny NAF-undersøkelse. I tillegg bør transportfirmaer og de som kjøper transporttjenester holdes medansvarlig for sikkerheten. – Vi kan ikke leve med utryggheten folk opplever med farlige vogntog, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF. Les hele saken

Til toppen