Asplan Viaks første hydrogenbil er på plass

Asplan Viaks første hydrogenbil er på plass

Asplan Viak 2017: Vår firmabil går på hydrogen som produseres av energien solcellene på kontorlokalene våre generer.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

- Vår visjon er å være den fremste arena for samfunnsutvikling. For oss blir det derfor viktig å gå foran og leve som vi lærer. Derfor er vi partner, rådgiver og leietaker i Powerhouse Kjørbo. Derfor går vi nå til anskaffelse av hydrogenbil, sier administrerende direktør for Asplan Viak, Øyvind Mork.

Bygg og bil representerer vår tids store klima- og miljøutfordringer.

- Vår hydrogenbil er et tydelig eksempel på hvordan det er mulig å utfordre gamle sannheter. Vi har skapt en positiv symbiose hvor miljøverstingene bygg og bil bidrar til løsningen ikke problemet, sier Mork.

Eksempel til etterfølgelse

- Det er gledelig at Asplan Viak er tidlig ute med å gå til anskaffelse av hydrogenbil. Innovative, smarte innkjøp er viktig for de som vil være i forkant av utviklingen. Akershus fylkeskommune legger til rette for utviklingen ved å støtte etablering av hydrogenstasjoner, og gleder seg over at bedrifter og privatpersoner nå kan ta disse i bruk. Jeg oppfordrer derfor bedrifter i Asker og Bærum til å følge Asplan Viaks glimrende eksempel og velge hydrogen som drivstoff når de skal anskaffe nye biler, sier Eirik T. Bøe, leder for Hovedutvalg for plan, næring og miljø, Akershus fylkeskommune.

Disruptiv innovasjon vil prege mobilitetsbransjen i tiden fremover

- Vi i ALD Automotive er stolte av å kunne levere vår første hydrogenbil til det norske markedet og til Asplan Viak. Dette henger godt sammen med våre strategiske mål om å aktivt ta del i utviklingen, samt utrullingen av innovative løsninger for å lede an endringen i mobilitetsmarkedet, sier administrerende direktør for ALD Automotive, Annie Pin.

Bærekraftig mobilitet vil preges av ytterligere disruptiv innovasjon i tiden fremover med tanke på utvikling av nye biler og andre former for mobilitet.

SOFTWARE/13. juli 2018

Bruker teknologi for å effektivisere flyplassdriften

Etter at Widerøe Ground Handling inngikk avtalen om å overta store deler av bakkevirksomheten til SAS, trengte de et felles støttesystem for å håndtere driften på best mulig måte. Med bistand fra Lexit Group har de kommet frem til en optimal løsning. Les hele saken

ALKOLÅS/11. juli 2018

EU ønsker å innføre 11 sikkerhetssystemer

EU ønsker å innføre 11 sikkerhetssystemer inkludert monteringsanvisning om bruk av alkolås på nye biler innen 2021. Målet er å bidra til å halvere antall dødsulykker i trafikken. Det er bladet Autocar som nylig setter fokus på EUs sikkerhetsliste som består av alkolås, automatisk nødbrems, trøtthetsvarsler, svart boks, automatisk nødblink, intelligent fartsholder, fil-assistent, bedre fotgjengerbeskyttelse, ryggekamera og sensorer, bedre passasjerbeskyttelse og forbedrede sikkerhetsbelter. Les hele saken

KOLLEKTIVTRANSPORT/10. juli 2018

Regjeringen følger opp Nasjonal transportplan med ny handlingsplan for kollektivtransport

– Bedre kollektivløsninger vil gi folk flest bedre mobilitet og større fleksibilitet i hverdagen. I byene kan bedre kollektivløsninger bidra til å gjøre privatbilen overflødig for mange. Derfor har vi prioritert kollektivtransporten høyt i Nasjonal transportplan, og derved kan en rekke byer øke sin lokale satsing på kollektivtrafikk kraftig. Les hele saken

Til toppen