Asplan Viaks første hydrogenbil er på plass

Asplan Viaks første hydrogenbil er på plass

Asplan Viak 2017: Vår firmabil går på hydrogen som produseres av energien solcellene på kontorlokalene våre generer.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

- Vår visjon er å være den fremste arena for samfunnsutvikling. For oss blir det derfor viktig å gå foran og leve som vi lærer. Derfor er vi partner, rådgiver og leietaker i Powerhouse Kjørbo. Derfor går vi nå til anskaffelse av hydrogenbil, sier administrerende direktør for Asplan Viak, Øyvind Mork.

Bygg og bil representerer vår tids store klima- og miljøutfordringer.

- Vår hydrogenbil er et tydelig eksempel på hvordan det er mulig å utfordre gamle sannheter. Vi har skapt en positiv symbiose hvor miljøverstingene bygg og bil bidrar til løsningen ikke problemet, sier Mork.

Eksempel til etterfølgelse

- Det er gledelig at Asplan Viak er tidlig ute med å gå til anskaffelse av hydrogenbil. Innovative, smarte innkjøp er viktig for de som vil være i forkant av utviklingen. Akershus fylkeskommune legger til rette for utviklingen ved å støtte etablering av hydrogenstasjoner, og gleder seg over at bedrifter og privatpersoner nå kan ta disse i bruk. Jeg oppfordrer derfor bedrifter i Asker og Bærum til å følge Asplan Viaks glimrende eksempel og velge hydrogen som drivstoff når de skal anskaffe nye biler, sier Eirik T. Bøe, leder for Hovedutvalg for plan, næring og miljø, Akershus fylkeskommune.

Disruptiv innovasjon vil prege mobilitetsbransjen i tiden fremover

- Vi i ALD Automotive er stolte av å kunne levere vår første hydrogenbil til det norske markedet og til Asplan Viak. Dette henger godt sammen med våre strategiske mål om å aktivt ta del i utviklingen, samt utrullingen av innovative løsninger for å lede an endringen i mobilitetsmarkedet, sier administrerende direktør for ALD Automotive, Annie Pin.

Bærekraftig mobilitet vil preges av ytterligere disruptiv innovasjon i tiden fremover med tanke på utvikling av nye biler og andre former for mobilitet.

SAMFERDSEL/15. mai 2019

El-ferger bedre enn bro og tunnel?

– Det er grunn til å reise spørsmålet om hvorvidt el-ferger kan være et bedre alternativ enn kostbare broer og tunneler i tiden som kommer. Se bare på den såkalte «fergefri» kystvegen fra Stavanger til Trondheim. Det kan kanskje finnes bedre alternativer. Les hele saken

LOGISTIKK/14. mai 2019

Oslo City Hub er åpnet

Logistikkleverandøren DB Schenker åpnet 8. mai sitt første distribusjonssenter for utslippsfri distribusjon i Oslo, den nye Oslo City Hub. Den sentralt beliggende nye terminalen vil redusere CO2-utslippene av by distribusjon med 80% ved hjelp av elektriske biler og e-sykler. Oslo City Hub er en del av Electric City, Oslo by sin feltaktivitetssatsing knyttet til byens status som Europas Miljøhovedstad 2019. Les hele saken

KJØRETØY/13. mai 2019

Populær modell blir igjen tilgjengelig i Norge

Volvo lanserer nå det ekstra store Globetrotter XXL førerhuset som første gang ble tatt frem for Australia i 2008. Dette ble tilgjengelig på Volvo FH i 2009 og det ble totalt levert 159 FH med XXL – førerhus i FH Classic-serien i Norge den gangen. Nå lanseres dagens Volvo FH-modell med det spesielle førerhuset. Les hele saken

Til toppen