Bærekraftig biodrivstoff for tungtransport

Bærekraftig biodrivstoff for tungtransport

Den 28. februar arrangerer ZERO en halvdagsseminar i forum for tungtransport med tema bærekraftig biodrivstoff. En nødvendig og spennende debatt der viktige spørsmål om biodrivstoff vil bli diskutert og belyst.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Bærekraftig biodrivstoff vil være helt sentralt for å nå klimamålene for transportsektoren, sammen med effektivisering, elektrisitet og hydrogen.

Opptrappingsplan i statsbudsjettet

Norge har tatt et offensivt grep med å vedta en opptrappingsplan i statsbudsjettet 2017 til 20 % omsetningskrav for biodrivstoff i 2020. Samtidig har det økte omsetningskravet ført til mye debatt om klimanytte og bærekraft.

[factbox id="1"]

Aktørene som vil ta i bruk 100 % biodrivstoff rapporterer om høye priser og utfordringer med tilgang. Seminaret vil ta for seg relevante temaer som bærekraft og forutsetninger for bærekraftig biodrivstoff. Det vil bli tatt stilling til veien videre for biodrivstoff. Hvordan skal vi sikre gode rammebetingelser for biodrivstoff i Norge framover, og hvordan blir våre rammebetingelser påvirket av EU.

"Veien videre"

Dagsaktuelle temaer vil bli tatt opp under seminaret. Hva er næringens perspektiver og hva sier forskningen om bærekraft og klimanytte ved bruk av biodrivstoff. Etterfulgt av en politisk debatt, der stortingspolitikere vil debattere om temaet:"veien videre".

SYSTEM/ 9. april 2019

Lanserer smart og sikkert styresystem som styrer alt utstyr på lastebilen

Etter et par år med utvikling og harde tester er Mählers nye proporsjonale styresystem MC3 nå klart til lansering. Systemet er utviklet for mykere, sikrere og mer intuitiv styring av både plog, høvelblad, spreder og tippflak. MC3 er bygd for fjernsupport; via mobilnettet kan man koble opp styresystemet og få teknisk support, uavhengig av hvor man befinner seg. MC3 oppfyller dessuten den nyeste og ledende maskinsikkerhetsstandarden, EN ISO 13849, og er dermed et av de sikreste styringssystemene på markedet for veivedlikeholdsprodukter. Les hele saken

LOGISTIKK/ 8. april 2019

Satser på bærekraftig vekst

Dachser rapporterte en betydelig vekst også for 2018. Logistikkleverandøren økte nettoomsetningen med 5,5 prosent til 5,57 milliarder euro. I likhet med året før økte antall forsendelser med 2,5 prosent, til 83,7 tonn, og antall tonn økte med 3,0 prosent, til 41,3 tonn. Med totalt 30 609 ansatte, en økning på 1511 fra året før, er Dachsers arbeidsstyrke større enn noen gang. Les hele saken

Til toppen