Bavaria kjøper Novation AB

Bavaria kjøper Novation AB

Bavaria kjøper bil-selskapet Novation AB i Sverige, og vil med dette øke sin totalomsetning med flere hundre millioner kroner. Bavaria Nordic har på få år blitt et milliardselskap, og oppkjøpet er i tråd med selskapets sterke vekstambisjoner for de neste fem årene.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

- Vi har hatt fantastisk vekst i Sverige de siste årene, og har omsatt for mer enn 1,5 milliarder hos söta bror siste året. Dette oppkjøpet styrker vår posisjon som forhandler av BMW og MINI i det svenske markedet, og er også med på å gi oss enda større geografisk dekning i Sverige. Målet vårt totalt sett er å doble omsetningen vår fra fem til ti milliarder neste fem år. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier konsernsjef for Bavaria Nordic, Svein Å. Strøm.

Ser positivt på oppkjøpet

Bavaria Sverige Holding AB, som eies av Bavaria Nordic, kjøper dermed Novation AB og Novation Fastighets AB i Uppsala av selskapet Novation Holding AB. Novation er et familieselskap grunnlagt i 1990 av Allen og Peter Storm. Selskapet forhandler BMW og MINI. Novation AB omsetter for ca. 400 millioner svenske kroner per år og har 40 ansatte. Bavaria overtar hele driften.

- Vi er glade for at Bavaria er vår nye eier. De har et tydelig fokus på kunden, og kommer til å bidra til ytterligere vekst i Novation AB. Det å få bli en del av en større aktør i det nordiske bilmarkedet, bør være svært positivt for alle våre ansatte også, sier Peter Storm, VD for Novation AB.

Nærmer seg seks milliarder i omsetning

Bavaria Nordic vil etter Novation-oppkjøpet ha en omsetning på nærmere seks milliarder kroner per år. VD for Bavarias svenske virksomhet, Johan Frisk, blir VD også for den nye virksomheten i Uppsala.

SYSTEM/ 9. april 2019

Lanserer smart og sikkert styresystem som styrer alt utstyr på lastebilen

Etter et par år med utvikling og harde tester er Mählers nye proporsjonale styresystem MC3 nå klart til lansering. Systemet er utviklet for mykere, sikrere og mer intuitiv styring av både plog, høvelblad, spreder og tippflak. MC3 er bygd for fjernsupport; via mobilnettet kan man koble opp styresystemet og få teknisk support, uavhengig av hvor man befinner seg. MC3 oppfyller dessuten den nyeste og ledende maskinsikkerhetsstandarden, EN ISO 13849, og er dermed et av de sikreste styringssystemene på markedet for veivedlikeholdsprodukter. Les hele saken

LOGISTIKK/ 8. april 2019

Satser på bærekraftig vekst

Dachser rapporterte en betydelig vekst også for 2018. Logistikkleverandøren økte nettoomsetningen med 5,5 prosent til 5,57 milliarder euro. I likhet med året før økte antall forsendelser med 2,5 prosent, til 83,7 tonn, og antall tonn økte med 3,0 prosent, til 41,3 tonn. Med totalt 30 609 ansatte, en økning på 1511 fra året før, er Dachsers arbeidsstyrke større enn noen gang. Les hele saken

Til toppen