ABB leverer depotladere til Buskeruds første elbusser.
ABB leverer depotladere til Buskeruds første elbusser. (Foto: Brakar)

Bidrar til grønt skifte i Buskerud med lading av første elbusser

Kollektivselskapet Brakar har satt i drift seks helelektriske busser fra Volvo på ruten mellom Drammen og Mjøndalen.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Buskeruds første normale elbusser betjener linje 51. Ruten er 15 kilometer og har 36 stoppesteder.

– Brakars satsing på elbusser i Buskerud er et godt tiltak for å redusere støy for både omgivelser og passasjerer og er viktig for å nå fylkeskommunens mål om at kollektivtransporten skal redusere klimagassutslippene med 30 prosent innen 2020 og halvering innen 2030 sammenlignet med 2006, sier Steffen Waal, administrerende direktør ved ABB i Norge. – Derfor er elbussene et viktig bidrag til det grønne skiftet i fylket.

Alle kan være tilkoblet

Elbussene fra Volvo lades i depot og ved rutens start og ende. ABB har levert to HVC depotladere for fullading av batteriene. Hver lader er utstyrt med tre ladebokser. Det betyr at alle elbusser kan tilkobles samtidig mens ladingen styres og overvåkes av hovedsystemet.

Buskeruds første elbusser lades blant annet med depotladere fra ABB. Foto: Brakar

ABB HVC depotlader er på 150 kilowatt og inngår i ABB AbilityTM-porteføljen av oppkoblede løsninger, selskapets forente, digitale tilbud på tvers av ulike bransjer med over 210 løsninger hittil.

Optimal drift

ABBs leveranse til Volvo inkluderer opsjon på serviceavtale via ABB Ability for drift av ladesystemet.

– Det vil gi god innsikt i bruksmønsteret, bedre styring, maksimal oppetid, økt effektivitet og optimal drift av elbussene, forteller Waal.

ABB leverer ladeløsninger til elbusser i blant annet Akershus, Oppland og Trondheim.

LOGISTIKK/14. mai 2019

Oslo City Hub er åpnet

Logistikkleverandøren DB Schenker åpnet 8. mai sitt første distribusjonssenter for utslippsfri distribusjon i Oslo, den nye Oslo City Hub. Den sentralt beliggende nye terminalen vil redusere CO2-utslippene av by distribusjon med 80% ved hjelp av elektriske biler og e-sykler. Oslo City Hub er en del av Electric City, Oslo by sin feltaktivitetssatsing knyttet til byens status som Europas Miljøhovedstad 2019. Les hele saken

Til toppen