​Biodrivstoff nå tilgjengelig på Bergen lufthavn

​Biodrivstoff nå tilgjengelig på Bergen lufthavn

Samtidig som den nye terminalen åpner på Flesland, blir bærekraftig biodrivstoff tilgjengelig for flyselskapene.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

- Aktørene i norsk luftfart tar sin del av ansvaret for å redusere klimautslippene. Biodrivstoff kan sammen med nye mer energieffektive fly bidra til å redusere klimagassutslippene fra luftfart. Biodrivstoff kan importeres, eller produseres i Norge. En rapport fra Rambøll viser at det er mulig å oppnå 30 prosent utslippskutt ved å satse skikkelig på norskprodusert bærekraftig biodrivstoff basert på biomasse fra skog. Det vil også kunne skape nye virksomheter og arbeidsplasser i Norge, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor.

Får jet biodrivstoff tilgjengelig

- Det er svært gledelig for oss å være den andre lufthavnen i Norge som nå får jet biodrivstoff tilgjengelig for flyselskapene. I første omgang er SAS med på samarbeidet. Dette er et viktig steg på reisen for å få etablert et marked og infrastruktur for produksjon og leveranser av biodrivstoff i stor skala, sier lufthavndirektør ved Bergen lufthavn, Aslak Sverdrup.

Leverandøren av drivstoffet, AirBP, gjennomførte sin første leveranse av biodrivstoff natten før åpningen. Biodrivstoffet blandes direkte inn i konvensjonelt drivstoff, og krever ingen tilpasninger i verken flymotorer eller i distribusjonssystemet.

KABOTASJE/23. oktober 2018

Debatt på ville veier

Både nyanser og fakta synes å være blåst av veien når Norges Lastebileier-Forbund (NLF) kritiserer ordningen med lovlig kabotasjetransport i Norge og beskylder Posten og Bring for lovbrudd og underbetaling av utenlandske sjåfører. Aktører som forsøker å presse Bring ut i grøfta, baner samtidig vei for cowboy-aktører, økte utslipp og lavere sikkerhet på norske veier. Les hele saken

Til toppen