BioMar med nytt og miljøvennlig fartøy

BioMar med nytt og miljøvennlig fartøy

Som et ledd i fornyelse av flåten som transporterer fiskefôr har BioMar i samarbeid med NSK Shipping kontrahert enda et nybygg. Skipet skal eies og opereres av NSK Shipping. Rederiet eier fra før skipene ”MS Høydal” og ”MS Nyksund” som begge inngår i BioMars flåte.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

- Større fartøy med moderne skrog og fremdriftsmaskineri senker fraktkostnadene og reduserer det miljømessige fotavtrykket, noe som har vært viktig i prosjekteringen av nybygget, sier Tore Gunnar Wikdal i BioMar.

[factbox id="1"]

”MS Høydal” kom i 2012 med nye løsninger for bulklevering av fôr. Fartøyet var også det første gassdrevne i sitt slag, og er et viktig bidrag i BioMars satsing på miljøvennlige og bærekraftige løsninger. Denne gangen videreutvikles det ”MS Høydal”, samtidig som det kompletteres BioMars portefølje av skip for transport av fiskefôr.

Høyteknologisk fartøy

Nybygget vil være et høyteknologisk fartøy, med topp moderne utstyrt på alle områder. Dette innebærer bl.a. et kostnadseffektivt og miljøvennlig LNG drevet fremdriftsmaskineri som leveres av Rolls Royce. Skipet vil utrustes med utstyr for effektiv og skånsom håndtering av fiskefôr, samt DP-system for optimal manøvrerbarhet. Skipet er designet i samarbeid med NSK Ship Design.

Målsetningen har hele veien vært å skape en kostnadseffektiv og miljøvennlig løsning som tilfredsstiller fremtidige behov for BioMar og deres kunder.

- NSK Shipping er stolte over at BioMar på nytt har valgt oss som leverandør av sine ferdigvarer, sier Kristian Høydal i NSK Shipping.

Nybygget vil ha en lengde på 81,5 meter og laste 2.700 tonn fiskefôr. BioMar opplyser at skipet skal leveres fra Tersan Shipyard i Tyrkia i løpet av 2017. Dette er det samme verftet som bygget ”MS Høydal”.

ALKOLÅS/12. desember 2018

Alkolås skaper økt trygghet for kommunale kjøretøy

Norske kommuner og fylkeskommuner eier mange biler, nyttekjøretøy og busser. Stadig flere kjøretøy i Norge får nå innmontert alkolås som følge av at Stortinget våren 2018 vedtok endringer i vegtrafikkloven. De nye reglene som trer i kraft fra nyttår betyr at alle nye busser og minibusser som skal brukes i persontransport mot vederlag fra 1. januar 2019 skal ha alkolås. Les hele saken

LOGISTIKK/10. desember 2018

Samarbeider for å redusere time-to-market for 3D-printede deler

PostNord AB, leverandøren av kommunikasjons- og logistikkløsninger i Norden, kunngjorde at selskapet har inngått partnerskap med GKN Powder Metallurgy, en ledende innovasjonsutviklingspartner innen produksjonsindustrien. Samarbeidet vil gjøre 3D-print av deler i produksjonsindustrien til et mer åpent og tilgjengelig marked. Les hele saken

Til toppen