Blitt majoritetsaksjonær i sin partner i Irland

Blitt majoritetsaksjonær i sin partner i Irland

Dachser har med umiddelbar virkning blitt majoritetsaksjonær i sin partner i Irland, Johnston Logistics Ltd. Dermed kan Dachser utvide og styrke logistikknettverket sitt i Nordvest-Europa.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

- Våre kunder i Irland drar nytte av enhetlige tjenester og kvalitetsstandarder, faste transittider og et små masket nettverk av Dachser-avdelingskontorer i hele Europa, sier Michael Schilling, COO Road Logistics i Dachser.

- Med oppkjøpet av Johnston Logistics har vi fått et veletablert familieselskap som vi har jobbet med og stolt på i lang tid. Vi ser på denne investeringen som en spennende mulighet for å videreutvikle vårt viktige heldekkende europeiske nettverk.

En viktig logistikkregion

Albert Johnston forblir aksjonær og Managing Director i Dachsers nye datterselskap i Irland.

- Irlands enorme økonomiske vekst gjør landet til en viktig logistikkregion. Med dette oppkjøpet kan vi tilby kundene våre hele spekteret av høykvalitative tjenester som Dachser er kjent for, sier Wolfgang Reinel, Dachser Managing Director i European Logistics for Nord-Sentral Europa.

Siden selskapet inngikk partnerskap med Dachser i 2007, har familieeide Johnston Logistics fått tilgang til internasjonale markeder og dratt nytte av daglige avganger til Dachsers europeiske nettverk for landtransport. Dachser organiserer irske forsendelser ved sine avdelinger i Köln i Tyskland og i Zevenaar i Nederland. Det er også daglige forbindelser mellom Irland og Storbritannia.

En av de viktigste logistikkaktørene i Irland

Brødrene Albert og Ivan Johnston grunnla Johnston Logistics i 1979. Selskapet har blitt en av de viktigste logistikkaktørene i Irland. Selskapet fokuserer på det irske markedet, men betjener også Storbritannia. Johnston Logistics har tre anlegg i Irland: Rathcoole nær Dublin, Cork og Limerick.

Logistikkleverandøren er også representert i England med være tre partneranlegg for farlige kjemikalier. Selskapet sysselsetter 150 personer, sine lager- og driftsanlegg samt kontorlokaler som spenner over nesten 40 000 kvadratmeter (430 000 kvadratfot). I tillegg til klassiske stykkgodstjenester spesialiserer Johnston Logistics seg på forsendelse av farlig gods og lagertjenester til kunder i følgende bransjer: kjemikalier, legemidler, maskinvare, plast og emballasje. Johnston Logistics omsatte for 24 millioner euro i 2016.

KOLLEKTIVTRANSPORT/19. mars 2019

Byvekstavtale for Trondheimsområdet klar

15.mars ble utkastet til byvekstavtale for Trondheimsområdet undertegnet. Målet med avtalen er at vekst i persontrafikken skal skje med kollektivtrafikk, sykkel eller gange. -Det har vært et stort fokus på jernbanens rolle og muligheter i dette arbeidet, sier leder for regional samhandling i Midt- og Nord-Norge, Anne Skolmli. Les hele saken

LOGISTIKK/18. mars 2019

Utnevnt til ny administrerende direktør DHL Express Europe

DHL Express har utnevnt Alberto Nobis som ny administrerende direktør for Europa. Nobis var Global CFO for DHL Express fra 2009 til 2012, før han flyttet tilbake til sitt hjemland Italia i 2013. Som administrerende direktør for DHL Express Italia bidro Alberto Nobis til å drive divisjonens vekst i det italienske markedet. Fra 1. januar 2019 har han tatt over ansvaret for Express Europe etter John Pearson, som ble Global CEO for DHL Express. Les hele saken

Til toppen