Brudd i lønnsforhandlinger for lastebilsjåførene

Brudd i lønnsforhandlinger for lastebilsjåførene

– Det var tøffe forhandlinger hvor vi dessverre ikke kom i mål på våre viktigste krav, sier forhandlingssjef i YTF, Linda Jæger.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Hun er skuffet over arbeidsgivernes ønske om å fjerne fremforhandlede goder.

– Det ble forhandlet reelt, men vår virkelighetsforståelse rundt noen av kravene var ikke overraskende ulik, sier Jæger.

Bruddet kom klokken 14.50, og forhandlingene vil nå gå til mekling.

– Vi hadde håpet på en løsning i forhandling, men dette var ikke mulig, sier forhandlingssjefen.

Lastebilsjåførenes lønnsnivå må løftes, da denne gruppen ligger på 83 % sammenliknet med industriarbeideren.

–Minstelønnen på gods er allmenngjort, så dette kravet vil ikke forringe konkurransekraften for norske godsbedrifter, sier Jæger.

Hvis det ikke blir enighet i meklingen vil det blir streik i lastebilnæringen i Norge, som blant annet kan ramme drivstofftilførsel og forbruksvarelevering.

Meklingen vil foregå enten i midten av juni eller etter sommerferien. YTF forhandlet sammen med NTF, og motpart er NHO Transport og NLF.

ALKOLÅS/11. juli 2018

EU ønsker å innføre 11 sikkerhetssystemer

EU ønsker å innføre 11 sikkerhetssystemer inkludert monteringsanvisning om bruk av alkolås på nye biler innen 2021. Målet er å bidra til å halvere antall dødsulykker i trafikken. Det er bladet Autocar som nylig setter fokus på EUs sikkerhetsliste som består av alkolås, automatisk nødbrems, trøtthetsvarsler, svart boks, automatisk nødblink, intelligent fartsholder, fil-assistent, bedre fotgjengerbeskyttelse, ryggekamera og sensorer, bedre passasjerbeskyttelse og forbedrede sikkerhetsbelter. Les hele saken

Til toppen