Brudd i lønnsforhandlinger for lastebilsjåførene

Brudd i lønnsforhandlinger for lastebilsjåførene

– Det var tøffe forhandlinger hvor vi dessverre ikke kom i mål på våre viktigste krav, sier forhandlingssjef i YTF, Linda Jæger.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Hun er skuffet over arbeidsgivernes ønske om å fjerne fremforhandlede goder.

– Det ble forhandlet reelt, men vår virkelighetsforståelse rundt noen av kravene var ikke overraskende ulik, sier Jæger.

Bruddet kom klokken 14.50, og forhandlingene vil nå gå til mekling.

– Vi hadde håpet på en løsning i forhandling, men dette var ikke mulig, sier forhandlingssjefen.

Lastebilsjåførenes lønnsnivå må løftes, da denne gruppen ligger på 83 % sammenliknet med industriarbeideren.

–Minstelønnen på gods er allmenngjort, så dette kravet vil ikke forringe konkurransekraften for norske godsbedrifter, sier Jæger.

Hvis det ikke blir enighet i meklingen vil det blir streik i lastebilnæringen i Norge, som blant annet kan ramme drivstofftilførsel og forbruksvarelevering.

Meklingen vil foregå enten i midten av juni eller etter sommerferien. YTF forhandlet sammen med NTF, og motpart er NHO Transport og NLF.

SAMFERDSEL/15. mai 2019

El-ferger bedre enn bro og tunnel?

– Det er grunn til å reise spørsmålet om hvorvidt el-ferger kan være et bedre alternativ enn kostbare broer og tunneler i tiden som kommer. Se bare på den såkalte «fergefri» kystvegen fra Stavanger til Trondheim. Det kan kanskje finnes bedre alternativer. Les hele saken

LOGISTIKK/14. mai 2019

Oslo City Hub er åpnet

Logistikkleverandøren DB Schenker åpnet 8. mai sitt første distribusjonssenter for utslippsfri distribusjon i Oslo, den nye Oslo City Hub. Den sentralt beliggende nye terminalen vil redusere CO2-utslippene av by distribusjon med 80% ved hjelp av elektriske biler og e-sykler. Oslo City Hub er en del av Electric City, Oslo by sin feltaktivitetssatsing knyttet til byens status som Europas Miljøhovedstad 2019. Les hele saken

KJØRETØY/13. mai 2019

Populær modell blir igjen tilgjengelig i Norge

Volvo lanserer nå det ekstra store Globetrotter XXL førerhuset som første gang ble tatt frem for Australia i 2008. Dette ble tilgjengelig på Volvo FH i 2009 og det ble totalt levert 159 FH med XXL – førerhus i FH Classic-serien i Norge den gangen. Nå lanseres dagens Volvo FH-modell med det spesielle førerhuset. Les hele saken

Til toppen