Bybanen til Flesland offisielt åpnet

Bybanen til Flesland offisielt åpnet

Bybanen til Bergen lufthavn Flesland er offisielt åpnet. Byråd Anna Elisa Tryti, fungerende fylkesordfører Pål Kårbø kom med Bybanen, mens lufthavndirektør Aslak Sverdrup sto på perrongen og ønsket velkommen.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Åpningen markerer slutten på Bybanens tredje byggetrinn, og er resultat av to store prosjekter som er gjennomført i et godt samarbeide mellom partene Hordaland Fylkeskommune, Skyss og Avinor.

Miljøvennlig transportsystem

Byråd for byutvikling Anna Elisa Tryti fortalte at overordnet mål for Bybanen var å gi Bergen et miljøvennlig transportsystem som bandt Bergen sammen og temmet byspredningen:

- Bybanen er avgjørende for å få til den fortettingen vi legger opp til i kommuneplanens arealdel som sendes på høring til sommeren, sa hun.

At Bybanen nå går helt til Flesland er viktig for regionens nærings- og reiseliv, og sikrer at passasjerene kan gå tørrskodd mellom Bybanen og flyet.

Aslak Sverdrup understreket betydningen av å få Bybanen helt inn i terminalen.

- Plasseringen er sentral for bruken, og Bybanen er det viktigste tiltaket for å øke kollektivandelen til og fra Bergen lufthavn, sa Sverdrup i sin tale.

- Nå får passasjerene et godt, bredt kollektivtilbud der de kan velge mellom taxi, Flybuss, buss og Bybane.

- Dette er en festdag, og jeg er stolt over det vi her har oppnådd på kort tid. Det er en milepæl at vi nå er kommet til endestoppet i sør. Innsatsen må nå settes inn på videre utbygging av Bybanen mot vest og nord, sa fungerende fylkesordfører Pål Kårbø, før han klippet sløyfebånd og offisielt markerte Bybanen som åpnet til Flesland.

Rutetilbud blir videreført, med flere forbedringer

Passasjerene kan nå ta Bybanen til og fra flyplassen. Bybanens endestasjon ligger inne i det nye terminalbygget på Bergen lufthavn. Nye Flesland åpner 17. august i år. Fram til dette vil reisende spasere mellom Bybanestoppet i den nye terminalen og dagens terminal. Det er cirka fem minutter å gå mellom terminalene, stort sett under tak.

Bybanens eksisterende rutetilbud blir videreført, men med flere forbedringer, blant annet kommer det ekstra avganger på lørdager. I den travleste tiden på ettermiddagen vil Bybanen gå hvert 5. minutt. Kjøretiden mellom Byparken og Flesland er beregnet til 45 minutter.

SAMFERDSEL/15. mai 2019

El-ferger bedre enn bro og tunnel?

– Det er grunn til å reise spørsmålet om hvorvidt el-ferger kan være et bedre alternativ enn kostbare broer og tunneler i tiden som kommer. Se bare på den såkalte «fergefri» kystvegen fra Stavanger til Trondheim. Det kan kanskje finnes bedre alternativer. Les hele saken

LOGISTIKK/14. mai 2019

Oslo City Hub er åpnet

Logistikkleverandøren DB Schenker åpnet 8. mai sitt første distribusjonssenter for utslippsfri distribusjon i Oslo, den nye Oslo City Hub. Den sentralt beliggende nye terminalen vil redusere CO2-utslippene av by distribusjon med 80% ved hjelp av elektriske biler og e-sykler. Oslo City Hub er en del av Electric City, Oslo by sin feltaktivitetssatsing knyttet til byens status som Europas Miljøhovedstad 2019. Les hele saken

KJØRETØY/13. mai 2019

Populær modell blir igjen tilgjengelig i Norge

Volvo lanserer nå det ekstra store Globetrotter XXL førerhuset som første gang ble tatt frem for Australia i 2008. Dette ble tilgjengelig på Volvo FH i 2009 og det ble totalt levert 159 FH med XXL – førerhus i FH Classic-serien i Norge den gangen. Nå lanseres dagens Volvo FH-modell med det spesielle førerhuset. Les hele saken

Til toppen