CargoNet med ny togpendel til Skåne

CargoNet med ny togpendel til Skåne

CargoNet oppretter nå et nytt togpar som gir nye forbindelser mellom Norge og kontinentet. Mellom Alnabru i Oslo og Trelleborg kan 100 trailere ukentlig fraktes hver veg fra 3.september.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

- Bakgrunnen er den store veksten i biltrafikken over Svinesund og at vi har blitt oppfordret til å sette i gang en slik togpendel mellom Alnabru og Skåne, forteller Carl Fredrik Karlsen som er kommersiell direktør i CargoNet.

Stor interesse

Fra 3.september vil CargoNet kjøre sitt nye godstog for containere og semihengere fra Alnabru til Trelleborg havn mandag onsdag og lørdag, med retur nordover tirsdag, torsdag og søndag. -Vi opplever allerede en stor interesse i markedet for denne løsningen, sier Karlsen. – Vi vil videreutvikle dette framover mot neste år, legger han til.

Hele Europa

Fra Trelleborg havn er det videre forbindelser til og fra Tyskland, Polen og Baltikum. Det er også inngått et samarbeid med togselskapene Kombiverkehr og Hupac i Tyskland og Sveits som gir muligheter for videreforsendelser i deres nettverk over hele kontinentet. Administrerende direktør Arne Fosen i CargoNet sier de ser på dette som en milepæl i sin satsing på å få gods over fra bil til bane allerede før bilene kommer til Norge. Planen er å utvide tilbudet til også å gjelde Malmø fra neste år.

GODSTRANSPORT/17. august 2018

Vellykket debatt på Fullriggeren Sørlandet

På Arendalsuka 2018 inviterte Norconsult til debatt for å sikre bedre styring av godsflyt mellom sjø og jernbane. Fullriggeren Sørlandet ble fylt til randen med over 80 deltagere, deriblant politikere, havnesjefer, beslutningstagere og andre havneinteresserte debattanter og gjester. Les hele saken

LOGISTIKK/17. august 2018

Bygger nytt logistikksenter i Hirtshals

Color Line bygger et logistikksenter på totalt 18 000 m2 i Hirtshals. I tråd med Color Lines miljøprofil bygges senteret etter danske standarder og krav der bærekraftige løsninger er prioritert. Det første spadetaket tas fredag, og de første 9 400 m2 av bygget vil stå klare i september 2019. Les hele saken

Til toppen