CargoNet med ny togpendel til Skåne

CargoNet med ny togpendel til Skåne

CargoNet oppretter nå et nytt togpar som gir nye forbindelser mellom Norge og kontinentet. Mellom Alnabru i Oslo og Trelleborg kan 100 trailere ukentlig fraktes hver veg fra 3.september.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

- Bakgrunnen er den store veksten i biltrafikken over Svinesund og at vi har blitt oppfordret til å sette i gang en slik togpendel mellom Alnabru og Skåne, forteller Carl Fredrik Karlsen som er kommersiell direktør i CargoNet.

Stor interesse

Fra 3.september vil CargoNet kjøre sitt nye godstog for containere og semihengere fra Alnabru til Trelleborg havn mandag onsdag og lørdag, med retur nordover tirsdag, torsdag og søndag. -Vi opplever allerede en stor interesse i markedet for denne løsningen, sier Karlsen. – Vi vil videreutvikle dette framover mot neste år, legger han til.

Hele Europa

Fra Trelleborg havn er det videre forbindelser til og fra Tyskland, Polen og Baltikum. Det er også inngått et samarbeid med togselskapene Kombiverkehr og Hupac i Tyskland og Sveits som gir muligheter for videreforsendelser i deres nettverk over hele kontinentet. Administrerende direktør Arne Fosen i CargoNet sier de ser på dette som en milepæl i sin satsing på å få gods over fra bil til bane allerede før bilene kommer til Norge. Planen er å utvide tilbudet til også å gjelde Malmø fra neste år.

FOSSILFRI/ 8. november 2018

Store norske selskaper vil ha fossilfrie tyngre kjøretøy

På Zerokonferansen i 2017 forpliktet et knippe av Norges største selskaper seg til å etterspørre utslippsfrie personbiler og lette varebiler. I forbindelse med årets Zerokonferanse tar de et skritt videre og vil etterspørre også tyngre fossilfrie kjøretøy. Samtidig ber de om forsterkede politiske virkemidler for å få far på utrullingen. Les hele saken

Til toppen