Dachser Sweden inngår avtale med Volvo Cars
(Foto: Sine Nielsen)

Dachser Sweden inngår avtale med Volvo Cars

Et av verdens mest kjente og respekterte bilmerker har blitt kunde hos Dachser. To spesialbygde megatrailere skal frakte reservedeler fra Volvo Cars i Torslanda utenfor Gøteborg til Dachser Sweden ABs avdeling i Gøteborg.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Dachser Sweden håndterer nå transporten av Volvo Cars reservedeler fra Torslanda til Dachser i Arendals Allé og videre til Volvo Cars ulike lagre i Tyskland. De to megatrailerne er en nyinvestering ved Gøteborg-avdelingen i det svenske Dachser-nettverket.

Dachser har satt opp en skytteltjeneste mellom Volvo Cars og Dachser og henter varer fra Volvo seks ganger om dagen.

– Konseptet som vi har skapt for Volvo Cars, er unikt», sier Carl-Johan Westas, Branch Manager ved Dachser Swedens kontor i Gøteborg.

– Jeg ser frem til å se hvilken forskjell vi kan utgjøre med dette samarbeidet, legger han til.

Skytteltjeneste og dynamisk lasting

Som et ledd i oppsettet tilbyr Dachser også en dynamisk lastetjeneste. Det innebærer at Volvo Cars fyller en hel trailer med varer til Tyskland om gangen på distribusjonsterminalen i Gøteborg etter hvert som ordrene klargjøres og pakkes. Så fraktes varene – reservedeler – til Dachsers avdeling i Gøteborg, der de sorteres og transporteres videre til Volvos lagre i Tyskland.

– Vi gir Volvo Cars en løsning som er skreddersydd for deres logistikkbehov, sier René Sidor, Managing Director i Dachser Nordic A/S.

– Med konsepter som dynamisk lasting får Volvo en enhetlig logistikkløsning.

Samarbeidet mellom Volvo Cars og Dachser er i full gang, og de to nye Dachser-trailerne går allerede i skytteltrafikk mellom lagrene til de to selskapene.

SYSTEM/ 9. april 2019

Lanserer smart og sikkert styresystem som styrer alt utstyr på lastebilen

Etter et par år med utvikling og harde tester er Mählers nye proporsjonale styresystem MC3 nå klart til lansering. Systemet er utviklet for mykere, sikrere og mer intuitiv styring av både plog, høvelblad, spreder og tippflak. MC3 er bygd for fjernsupport; via mobilnettet kan man koble opp styresystemet og få teknisk support, uavhengig av hvor man befinner seg. MC3 oppfyller dessuten den nyeste og ledende maskinsikkerhetsstandarden, EN ISO 13849, og er dermed et av de sikreste styringssystemene på markedet for veivedlikeholdsprodukter. Les hele saken

Til toppen