DAF er kåret til Årets Lastbil i Europa 2018.
DAF er kåret til Årets Lastbil i Europa 2018. (Foto: DAF)

DAF CF og XF kåret til Truck of the Year 2018

Det er alltid knyttet stor spenning til den årlige utnevnelsen av den prestisjetunge utmerkelsen Truck of the Year, og da juryens formann Gianenrico Griffini under en seremoni på Solutrans-messen i Lyon nylig kunne overrekke troféet til DAFs administrerende direktør Preston Feight var dette sjette gangen den hollandske produsenten mottok prisen. Forrige gang var 2007.

  • Truck
Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

I vår lanserte DAF sin helt nye generasjon av modellene CF og XF, lastebilmodeller som nå er svært godt tilpasset det skandinaviske markedet.

I en årrekke har DAF vært kjent for retningsstabilitet og kjøreegenskaper som har stått i en klasse for seg. Detter har man videreført i de nye modellene, og når det gjelder førerhuset på i sjåførfavoritten XF Super Space Cab har DAFs ingeniører optimert dette ytterligere gjennom nye varme- og ventilasjonsanlegg, isolasjon med mer.

Klare gevinster for miljøet

Fakta om Truck of the Year:

En internasjonal utmerkelse som har blitt delt ut hvert år siden 1976. I juryen sitter journalister fra transporttidsskrifter i 23 land. I Norge representeres Truck of the Year av tidsskriftet Anlegg & Transport.

Samtidig som man har økt motoreffekten har DAF dessuten redusert drivstofforbruket radikalt, noe som sammen med serviceintervaller på opp til 200.000 km gir klare gevinster for så vel bileier som for miljøet.

Dette var viktige egenskaper som ble vektlagt av juryen. Utmerkelsen deles ut til den lastebil eller modellserie som har bidratt mest til vegtransporteffektivitet gjennom å ligge i forkant med tanke på tekniske innovasjon, førermiljø, trafikksikkerhet, kjøreegenskaper, totalkostnader og ikke minst lastebilens stadig viktigere miljøpåvirkning.

- I og med lanseringen av den nye CF- og XF-serien setter DAF en helt ny standard for mellomtunge og tunge lastebiler hva gjelder drivlinjeeffektivitet og overgripende ytelse, uttalte juryens formann under begrunnelsen for tildelingen.

DAF har i snart et år vært representert i Norge gjennom selskapet Nordic Truckcenter AS som tok over importen etter DAF Norge AS.

- I lastebilbransjen er dette den fineste utmerkelse man kan motta. Så vel vi hos importøren som fabrikken i Holland har høyt satte mål for det norske markedet. Det er åpenbart at dette ytterligere styrker vår entusiasme samtidig som det er et kvalitetsstempel og anerkjennelse som alle våre kunder – både eksisterende og framtidige – vet å verdsette, sier nytiltrådt Country Manager hos Nordic Truckcenter AS, Håkan Blomén.

AUTONOM SKIPSFART/22. februar 2019

40.000 billass spares med Yara Birkeland

– Dette er et svært spennende prosjekt. Ikke fordi det har hatt spesielt store tekniske utfordringer, men fordi det representerer en sterk miljøsatsing og er en spydspiss på sitt felt. Her har vi fått være med på å være helt i front i utviklingen, og det setter vi pris på. Les hele saken

VONGTOG/21. februar 2019

– Skjerp kravene og få farlige vogntog bort fra veiene

Et stort flertall nordmenn mener kravene til vogntog bør skjerpes, viser en ny NAF-undersøkelse. I tillegg bør transportfirmaer og de som kjøper transporttjenester holdes medansvarlig for sikkerheten. – Vi kan ikke leve med utryggheten folk opplever med farlige vogntog, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF. Les hele saken

Til toppen