Danske SpaceInvader satser målrettet i Norge
(Illustrasjon: SpaceInvader)

Danske SpaceInvader satser målrettet i Norge

SpaceInvader satser nå målrettet i Norge og etablerer seg på Østlandet, hvor selskapet har vekket oppsikt med sitt plassoptimeringssystem for logistikkbransjen, som kan spare tusenvis av kroner og oppnå en grønnere profil med løsningen. Med inngangen i Norge så ansettes 38-årige Christian Gulbrandsen den 1. desember, som ny nasjonal sjef for å sikre virksomhetens vekst i det norske markedet.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Danske SpaceInvader har utviklet, patentert og lansert et fleksibelt transportsystem, som gjør det mulig å dobbeltstable paller og dermed øke fyllingsgraden i lasterommet på lastebiler. Løsningen består av et 120 cm aluminiumstativ, som settes inn i bunnen på hver side av en EUR-pall, og dermed gjør det mulig å stable flere paller sikkert over hverandre.

Selskapet har allerede tatt fatt på det norske markedet, da Norges største matvaredistributør, ASKO, allerede benytter løsningen på flere av dere mange terminaler, etter en testrute påviste 20% besparelse av transportomkostningene og en tilsvarende CO2 reduksjon.

Administrerende direktør i SpaceInvader ser store muligheter i Norge:

– ASKO har vært med på å åpne døren til det norske markedet, og vi en nå klare for å vokse. Derfor er vi glade for å ha Christian om bord. Som nasjonal sjef i Norge skal Christian utvide i det norske markedet med de erfaringen han har med seg fra logistikkbransjen. Vi hører fra de norske transportører, at vår løsning er et interessant effektiviserings verktøy for å oppnå en bedre fyllingsgrad- dette skylles i stor grad de store avstandene og høye veiavgifter, sier Fredriksen.

Fra utfordring til oppfinnelse

Christian Gulbrandsen er ikke ny i SpaceInvader sammenheng og har vært med på sidelinjen i lengere tid. Med sin bakgrunn i logistikk utfordret Christian sin danske svoger, smed og arkitekt Jesper Rølund, å utvikle en løsning som kunne optimere fraktkapasiteten på lastebiler. Den utfordringen tok Jesper på seg, patenterte og utviklet SpaceInvader-stativet og grunnla virksomheten SpaceInvader i 2015. Gulbrandsen har siden vært med å utvikle, og markedsteste SpaceInvader, blant annet sammen med ASKO og som butikksjef i dagligvarekjeden, KIWI. 

– I Norge gjelder det å optimere frakten i hver eneste lastebil, så omkostningen kan holdes nede. Vi opplever at størst mulig fyllingsgrad i hver transport har høy prioritering. Lykkes med dette, oppnår man lavere transportomkostninger og reduserer samtidig antall lastebiler på veiene, som naturlig fører til mindre slitasje på veiene og utstyr, et lavere drivstofforbruk og et redusert CO2 utslipp.  Og vi ser, at nordmenn setter den grønne profil svært høyt, forteller Fredriksen.

Allerede godt i gang

SpaceInvaders nye Country Manager i Norge gleder seg til å komme i gang:

– Jeg ser frem til å komme i gang her i Norge, hvor markedsinteressen er stor. Vi er allerede godt i gang i Norge, da vi har mange brukstester både hos transportører og transportkunder. Det kjøres tusenvis av kilometere på de norske veier, så potensialet er enormt, og vi opplever stor interesse for SpaceInvader løsningen, sier Christian Gulbrandsen.

VONGTOG/21. februar 2019

– Skjerp kravene og få farlige vogntog bort fra veiene

Et stort flertall nordmenn mener kravene til vogntog bør skjerpes, viser en ny NAF-undersøkelse. I tillegg bør transportfirmaer og de som kjøper transporttjenester holdes medansvarlig for sikkerheten. – Vi kan ikke leve med utryggheten folk opplever med farlige vogntog, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF. Les hele saken

BOMPENGER/21. februar 2019

– Dette er bare bompenger på en ny måte

Stortinget bestemte seg tirsdag for å bestille «en utredning av ny teknologi som kan erstatte dagens bompengeordning». – Vi er overrasket og skuffet. Dette løser ikke noe som helst, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i medlemsorganisasjonen NAF. Les hele saken

Til toppen