Danske SpaceInvader satser målrettet i Norge
(Illustrasjon: SpaceInvader)

Danske SpaceInvader satser målrettet i Norge

SpaceInvader satser nå målrettet i Norge og etablerer seg på Østlandet, hvor selskapet har vekket oppsikt med sitt plassoptimeringssystem for logistikkbransjen, som kan spare tusenvis av kroner og oppnå en grønnere profil med løsningen. Med inngangen i Norge så ansettes 38-årige Christian Gulbrandsen den 1. desember, som ny nasjonal sjef for å sikre virksomhetens vekst i det norske markedet.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Danske SpaceInvader har utviklet, patentert og lansert et fleksibelt transportsystem, som gjør det mulig å dobbeltstable paller og dermed øke fyllingsgraden i lasterommet på lastebiler. Løsningen består av et 120 cm aluminiumstativ, som settes inn i bunnen på hver side av en EUR-pall, og dermed gjør det mulig å stable flere paller sikkert over hverandre.

Selskapet har allerede tatt fatt på det norske markedet, da Norges største matvaredistributør, ASKO, allerede benytter løsningen på flere av dere mange terminaler, etter en testrute påviste 20% besparelse av transportomkostningene og en tilsvarende CO2 reduksjon.

Administrerende direktør i SpaceInvader ser store muligheter i Norge:

– ASKO har vært med på å åpne døren til det norske markedet, og vi en nå klare for å vokse. Derfor er vi glade for å ha Christian om bord. Som nasjonal sjef i Norge skal Christian utvide i det norske markedet med de erfaringen han har med seg fra logistikkbransjen. Vi hører fra de norske transportører, at vår løsning er et interessant effektiviserings verktøy for å oppnå en bedre fyllingsgrad- dette skylles i stor grad de store avstandene og høye veiavgifter, sier Fredriksen.

Fra utfordring til oppfinnelse

Christian Gulbrandsen er ikke ny i SpaceInvader sammenheng og har vært med på sidelinjen i lengere tid. Med sin bakgrunn i logistikk utfordret Christian sin danske svoger, smed og arkitekt Jesper Rølund, å utvikle en løsning som kunne optimere fraktkapasiteten på lastebiler. Den utfordringen tok Jesper på seg, patenterte og utviklet SpaceInvader-stativet og grunnla virksomheten SpaceInvader i 2015. Gulbrandsen har siden vært med å utvikle, og markedsteste SpaceInvader, blant annet sammen med ASKO og som butikksjef i dagligvarekjeden, KIWI. 

– I Norge gjelder det å optimere frakten i hver eneste lastebil, så omkostningen kan holdes nede. Vi opplever at størst mulig fyllingsgrad i hver transport har høy prioritering. Lykkes med dette, oppnår man lavere transportomkostninger og reduserer samtidig antall lastebiler på veiene, som naturlig fører til mindre slitasje på veiene og utstyr, et lavere drivstofforbruk og et redusert CO2 utslipp.  Og vi ser, at nordmenn setter den grønne profil svært høyt, forteller Fredriksen.

Allerede godt i gang

SpaceInvaders nye Country Manager i Norge gleder seg til å komme i gang:

– Jeg ser frem til å komme i gang her i Norge, hvor markedsinteressen er stor. Vi er allerede godt i gang i Norge, da vi har mange brukstester både hos transportører og transportkunder. Det kjøres tusenvis av kilometere på de norske veier, så potensialet er enormt, og vi opplever stor interesse for SpaceInvader løsningen, sier Christian Gulbrandsen.

SYSTEM/ 9. april 2019

Lanserer smart og sikkert styresystem som styrer alt utstyr på lastebilen

Etter et par år med utvikling og harde tester er Mählers nye proporsjonale styresystem MC3 nå klart til lansering. Systemet er utviklet for mykere, sikrere og mer intuitiv styring av både plog, høvelblad, spreder og tippflak. MC3 er bygd for fjernsupport; via mobilnettet kan man koble opp styresystemet og få teknisk support, uavhengig av hvor man befinner seg. MC3 oppfyller dessuten den nyeste og ledende maskinsikkerhetsstandarden, EN ISO 13849, og er dermed et av de sikreste styringssystemene på markedet for veivedlikeholdsprodukter. Les hele saken

LOGISTIKK/ 8. april 2019

Satser på bærekraftig vekst

Dachser rapporterte en betydelig vekst også for 2018. Logistikkleverandøren økte nettoomsetningen med 5,5 prosent til 5,57 milliarder euro. I likhet med året før økte antall forsendelser med 2,5 prosent, til 83,7 tonn, og antall tonn økte med 3,0 prosent, til 41,3 tonn. Med totalt 30 609 ansatte, en økning på 1511 fra året før, er Dachsers arbeidsstyrke større enn noen gang. Les hele saken

Til toppen