Den største leveringen av Volvo FH16 750 i Norge

Den største leveringen av Volvo FH16 750 i Norge

Nylig mottok Aurstad AS i Sogn og Fjordane 10 like Volvo FH16 750. Bilene ble overlevert fra Trucknor Sogn og Fjordane AS i Sandane. Nå er ikke dette den største ordren alene, for i 2014 ble det levert en tilsvarende ordre – til Aurstad AS.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

To ganger på 4 år har dette entreprenørfirmaet gått til innkjøp av 10 Volvo FH16 750. Ved den siste ordren, ble ingen biler byttet inn, fortsatt er de fire år gamle bilene som ble innkjøpt i 2014 i full drift. Til sammen har dette firmaet 40 Volvo i daglig transport på anlegg rundt omkring i landet.

Volvos egen "verdensmester"

Det finnes ingen i Norge som selger så mange Volvo FH16 750 som Jan Erik Roset hos Trucknor Sogn og Fjordane AS i Sandane. Kanskje ikke i verden! Forrige leveranse på 10 var «verdensrekord» når det gjaldt en leveranse av Volvos sterkeste på verdensbasis. Den sterkeste utgaven av Volvo, har sine store markeder i Norge, Sverige og Italia, og faktisk går rundt 15 prosent av den totale produksjonen til Norge. At det er Sogn og Fjordane som er det største fylket for denne type bil, er vel ikke helt tilfeldig.

[factbox id="1"]

Kjøpte sin første Volvo i 1985

De har sitt hovedkvarter i Ørsta, rett ved flyplassen. I dag er de 175 ansatte, de har 20 veiprosjekter gående og en maskin- og bilpark på 298 enheter. De fleste av de nye Volvo FH16 750 skal inn i transport på anleggene som bygger E39 utenfor Bergen.

Kjell Arne Aurstad, som er grunnleggeren av firmaet, var til stede ved overleveringen og begrunnet kjøpet med Volvos, etter hans mening, uovertrufne egenskaper på flere områder. Han fremhevet spesielt I-Shift girkassa med det nye tungtrekkerprogrammet. I tillegg til nyvinningen VDS (Volvo Dynamic Steering).

Det skal også nevnes at firmaet kjøpte sin første Volvo i 1985 og de var også det første firmaet som gikk til innkjøp av en F16 i 1988 - for øvrig den første som kom til Norge.

AUTONOM SKIPSFART/22. februar 2019

40.000 billass spares med Yara Birkeland

– Dette er et svært spennende prosjekt. Ikke fordi det har hatt spesielt store tekniske utfordringer, men fordi det representerer en sterk miljøsatsing og er en spydspiss på sitt felt. Her har vi fått være med på å være helt i front i utviklingen, og det setter vi pris på. Les hele saken

VONGTOG/21. februar 2019

– Skjerp kravene og få farlige vogntog bort fra veiene

Et stort flertall nordmenn mener kravene til vogntog bør skjerpes, viser en ny NAF-undersøkelse. I tillegg bør transportfirmaer og de som kjøper transporttjenester holdes medansvarlig for sikkerheten. – Vi kan ikke leve med utryggheten folk opplever med farlige vogntog, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF. Les hele saken

Til toppen