Den største Litiumionkontrakten noensinne

Den største Litiumionkontrakten noensinne

Jungheinrich har mottatt en stor ordre på mer enn 1000 litiumiontrucker. Dette er den største ordren på verdensbasis som noensinne har blitt registrert for trucker med litiumionbatterier.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Jungheinrich er det den største truckbestillingen i firmaets nesten 65-årige historie. Den internasjonale storkunden, som ønsker å være anonym, vil forsyne lagre og transportsentre i Storbritannia, Frankrike, Italia og Tyskland. Mer enn 700 av de bestilte truckene er store plukktrucker for bruk i smalgangslagre.

En milepæl

Dette oppdraget er en milepæl og understreker at Jungheinrich behersker litiumionteknologien som ingen andre. Jungheinrich er den eneste produsenten av gaffeltrucker som også produserer egne litiumionbatterier. Sammenlignet med standard blybatterier fører bruken av disse batteriene til en betydelig effektøkning. Batteriene er "intelligente" og kommuniserer med truck og lader. Resultatet er maksimal energisparing.

Tredoblet salget

Batteriproduksjonen foregår i Norderstedt. De tre siste årene har Jungheinrich tredoblet salget av litiumionbatterier årlig. På grunn av stadig voksende global etterspørsel planlegger konsernet å øke produksjonskapasiteten ytterligere. For tiden er det ingen andre intralogistikkfirmaeer som har flere litiumiontrucker i drift enn Jungheinrich. Jungheinrich er ledende på teknologien og setter globale standarder. Bare Jungheinrich tilbyr et komplett system fra lader via batteri til truck. Litiumionteknologi er den nye standarden på gaffeltrucker. Gjennom høy effekt fra litiumionbatteriene blir det mulig å "elektrifisere" satsningsområder hvor det til nå kun har vært brukt forbrenningsmotorer.

Avgir ikke gasser eller syre

Foruten høy ytelse er rask ladetid, vedlikeholdsfrihet og svært lang levetid blant fordelene til litiumionteknologien. Kort og rask pauselading gjør at kontinuerlig drift er oppnåelig for truckflåten. Tidkrevende batteribytte er overflødig, det samme med ekstrabatteri og bytteutstyr. Egne laderom med dyrt avtrekksanlegg er heller ikke nødvendig, fordi det verken avgis gasser eller syre.

SMART TRANSPORT/20. februar 2019

Ford tester unikt transportsystem for mindre kø og forurensing

Ford tester et skybasert transportsystem med varebiler, sykkelbud og bud til fots for å levere pakker. Bilprodusenten forventer en kraftig økning i leveringseffektiviteten, færre køer og bedret miljø i urbane strøk. Les hele saken

TRANSPORTNÆRINGEN/19. februar 2019

Korleis skal vi løyse framtidas transportutfordringar

– Digitalisering og autonomi brukt på rett måte kan skape ein betre reisekvardag, effektivisere næringstransporten og hjelpe oss å nå andre viktige mål i transportpolitikken. Teknologi vil også vere avgjerande for å oppnå utslippskutt. Eg er difor glad for at vi gjennom Transport21 no samlar flinke og engasjerte folk som kan gje oss råd om korleis vi best kan innrette innsatsen for forsking og innovasjon i samferdselssektoren, seier samferdselsminister Jon Georg Dale. Les hele saken

Til toppen