DHL dobler kapasiteten for sjømateksport i Norge

DHL dobler kapasiteten for sjømateksport i Norge

DHL Global Forwarding, luft- og sjøfraktsspesialisten innenfor Deutsche Post DHL Group, utvider flyfraktkapasiteten som følge av den økende eksporten av norsk sjømat.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Etterspørselen har vokst fortløpende siden lanseringen av DHLs nye serviceløsning i mai 2017. Fra og med i dag vil DHL doble flyavgangene ved å ta i bruk et eget Boeing 747-400 lastefly som sender sjømat fra Oslo til Seoul og Shanghai to ganger ukentlig. Videre vil denne nye løsningen også forbedre effektiviteten i handelsruten over Stillehavet ved å inkludere jorden-rundt-flyvninger.

Jorden-rundt-flyvningene

– Som en internasjonalt ledende logistikkleverandør og tilbyder av global handel forplikter Deutsche Post DHL Group seg til alltid å hjelpe kundene sine med effektive løsninger innen logistikk. De nye jorden-rundt-flyvningene våre viser ikke bare til hvordan kapasiteten for norsk sjømateksport vil øke, men også til hvilken kreativ og kundeorientert tilnærming Global Forwarding-avdelingen vår har til dagens situasjon, sier administrerende direktør i Deutsche Post DHL Group, Frank Appel, i forbindelse med lanseringen på Oslo Lufthavn.

– Det nye Boeing 747-400 vil bidra til at DHL fortsetter forbedringer av interkontinental handel. Samtidig skapes det signifikante, pålitelige og effektive løsninger for kunder langs ruten fra Brussel til Oslo, Seoul, Shanghai, Cincinnati og tilbake til Brussel igjen. Flyet tar av i Brussel og henter sjømaten i Oslo. Deretter flys det til Seoul, hvor sjømaten blir levert og flyet blir lastet på nytt med annen generell last som skal videre til Kina. Denne prosedyren gjentas så i Shanghai og Cincinnati før flyet returnerer til Brussel.

Dobler antall flyvninger fra Norge til Asia

I tillegg til utvidelsen av handelsruten over Stillehavet, vil DHL Global Forwarding også håndtere den økende etterspørselen etter fersk sjømat ved å doble antall flyvninger fra Norge til Asia. DHL vil transportere sjømat to ganger ukentlig fra Lakselv lufthavn, Banak, innom terminalen i Oslo, og videre til Seoul. Fra utspringet, som er kun 100 km fra Nordkapp, og til den endelige destinasjonen i Korea er den totale leveringstiden blitt redusert fra 48 til 20 timer.

– Gitt vår ekspertise innen temperaturstyrte logistikkløsninger og rask transport med fly, sørger vi for at sjømaten ankommer destinasjonen i best mulig tilstand, sier global sjef for flyfrakt i DHL Global Forwarding, Ingo-Alexander Rahn.

– Ved å mer enn halvere leveringstiden samtidig som vi tilbyr sømløse logistikkløsninger vil vi bidra til å hjelpe den norske fiskeindustrien med å vokse og å vinne betydelig markedsandel over hele verden med sjømat av høy kvalitet. Ved siden av å levere gode transportløsninger for fersk sjømat til Asia, bidrar DHL til en logistisk tilgjengelighet som forbedrer den globale tilførselen av ferskvarer som er avhengige av kort leveringstid.

AUTONOM SKIPSFART/22. februar 2019

40.000 billass spares med Yara Birkeland

– Dette er et svært spennende prosjekt. Ikke fordi det har hatt spesielt store tekniske utfordringer, men fordi det representerer en sterk miljøsatsing og er en spydspiss på sitt felt. Her har vi fått være med på å være helt i front i utviklingen, og det setter vi pris på. Les hele saken

VONGTOG/21. februar 2019

– Skjerp kravene og få farlige vogntog bort fra veiene

Et stort flertall nordmenn mener kravene til vogntog bør skjerpes, viser en ny NAF-undersøkelse. I tillegg bør transportfirmaer og de som kjøper transporttjenester holdes medansvarlig for sikkerheten. – Vi kan ikke leve med utryggheten folk opplever med farlige vogntog, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF. Les hele saken

Til toppen