DHL dobler kapasiteten for sjømateksport i Norge

DHL dobler kapasiteten for sjømateksport i Norge

DHL Global Forwarding, luft- og sjøfraktsspesialisten innenfor Deutsche Post DHL Group, utvider flyfraktkapasiteten som følge av den økende eksporten av norsk sjømat.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Etterspørselen har vokst fortløpende siden lanseringen av DHLs nye serviceløsning i mai 2017. Fra og med i dag vil DHL doble flyavgangene ved å ta i bruk et eget Boeing 747-400 lastefly som sender sjømat fra Oslo til Seoul og Shanghai to ganger ukentlig. Videre vil denne nye løsningen også forbedre effektiviteten i handelsruten over Stillehavet ved å inkludere jorden-rundt-flyvninger.

Jorden-rundt-flyvningene

– Som en internasjonalt ledende logistikkleverandør og tilbyder av global handel forplikter Deutsche Post DHL Group seg til alltid å hjelpe kundene sine med effektive løsninger innen logistikk. De nye jorden-rundt-flyvningene våre viser ikke bare til hvordan kapasiteten for norsk sjømateksport vil øke, men også til hvilken kreativ og kundeorientert tilnærming Global Forwarding-avdelingen vår har til dagens situasjon, sier administrerende direktør i Deutsche Post DHL Group, Frank Appel, i forbindelse med lanseringen på Oslo Lufthavn.

– Det nye Boeing 747-400 vil bidra til at DHL fortsetter forbedringer av interkontinental handel. Samtidig skapes det signifikante, pålitelige og effektive løsninger for kunder langs ruten fra Brussel til Oslo, Seoul, Shanghai, Cincinnati og tilbake til Brussel igjen. Flyet tar av i Brussel og henter sjømaten i Oslo. Deretter flys det til Seoul, hvor sjømaten blir levert og flyet blir lastet på nytt med annen generell last som skal videre til Kina. Denne prosedyren gjentas så i Shanghai og Cincinnati før flyet returnerer til Brussel.

Dobler antall flyvninger fra Norge til Asia

I tillegg til utvidelsen av handelsruten over Stillehavet, vil DHL Global Forwarding også håndtere den økende etterspørselen etter fersk sjømat ved å doble antall flyvninger fra Norge til Asia. DHL vil transportere sjømat to ganger ukentlig fra Lakselv lufthavn, Banak, innom terminalen i Oslo, og videre til Seoul. Fra utspringet, som er kun 100 km fra Nordkapp, og til den endelige destinasjonen i Korea er den totale leveringstiden blitt redusert fra 48 til 20 timer.

– Gitt vår ekspertise innen temperaturstyrte logistikkløsninger og rask transport med fly, sørger vi for at sjømaten ankommer destinasjonen i best mulig tilstand, sier global sjef for flyfrakt i DHL Global Forwarding, Ingo-Alexander Rahn.

– Ved å mer enn halvere leveringstiden samtidig som vi tilbyr sømløse logistikkløsninger vil vi bidra til å hjelpe den norske fiskeindustrien med å vokse og å vinne betydelig markedsandel over hele verden med sjømat av høy kvalitet. Ved siden av å levere gode transportløsninger for fersk sjømat til Asia, bidrar DHL til en logistisk tilgjengelighet som forbedrer den globale tilførselen av ferskvarer som er avhengige av kort leveringstid.

ELEKTRISK/19. november 2018

22 statlige millioner til batterifartøy som skal operere i Oslofjorden

Det prisvinnende fartøyet Future of the Fjords får et søsterskip: Med 22 millioner fra Enova kan rederiet The Fjords neste år seile utslippsfritt med nok et hel-elektrisk turistfartøy. Denne gangen i Oslos nærområde. Les hele saken

VEGTRANSPORT/19. november 2018

Noreg ønskjer klare reglar, betre arbeidsvilkår og tryggare vegtransport

– Det er viktig å fremme norske posisjonar i EU-systemet. Eg er oppteken av å bruke dei kanalane vi har til å påverke utviklinga av regelverket som gjeld vegtransport. I lag med dei andre landa i Road Alliance vil vi sikre ein meir rettferdig konkurranse, innføre betre køyre- og kvitetidsordningar og hindre sosial dumping, seier samferdselsminister Jon Georg Dale. Les hele saken

Til toppen