DHL Express bygger ny toppmoderne hub på Københavns flyplass
(Foto: DHL)

DHL Express bygger ny toppmoderne hub på Københavns flyplass

DHL Express gjør sin hittil største investering i Danmark og Norden med et nytt knutepunkt på Københavns flyplass. Hub’en vil forbedre hastighet og kvalitet betydelig for DHL Express service i regionen.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Med nye "state-of-the-art" automatiserte systemer vil DHL være i stand til å håndtere nesten 37.000 pakker i timen, 24 timer i døgnet, i et bygg på hele 26.172 m2 som også inkluderer kontorer. Selskapet, som ble kåret til Danmarks beste arbeidsplass i November 2018, forventer også å skape 100 nye arbeidsplasser.

– Vi ønsker å vokse gjennom kvalitet. Derfor investerer vi betydelig i utvidelsen av vår infrastruktur for å øke effektiviteten og ytterligere forbedre vår service. Våre internasjonale hub’er er ryggraden i vårt globale nettverk som forbinder både private kunder og bedrifter fra alle bransjer, og gjør det mulig for dem å dra nytte av den pågående e-handelsveksten,  sier John Pearson, global administrerende direktør for DHL Express.

Pakker til og fra Danmark reiser vanligvis via DHL-hubene i Leipzig, Tyskland eller East Midlands, Storbritannia. Når det nye knutepunktet på Københavns Lufthavn er bygget, vil flyene nå sine destinasjoner direkte og uten ekstra stopp underveis. Færre stopp betyr enda raskere levering, noe som er kritisk for mange selskaper og viktig for forbrukerne i dag.

– Vi opplever en enorm vekst i grenseoverskridende netthandel." sier Atli Einarsson, administrerende direktør for DHL Express i Danmark. "Denne massive oppgraderingen av anlegget vårt vil gjøre det til en av de mest moderne av våre 19 regionale hub’er over hele verden. Dette viser betydningen av vårt lands fremtidige rolle i nettverket. Det nye regionale knutepunktet vil være til nytte for bedrifter og forbrukere i Danmark, men også over hele Norden.

 

SYSTEM/ 9. april 2019

Lanserer smart og sikkert styresystem som styrer alt utstyr på lastebilen

Etter et par år med utvikling og harde tester er Mählers nye proporsjonale styresystem MC3 nå klart til lansering. Systemet er utviklet for mykere, sikrere og mer intuitiv styring av både plog, høvelblad, spreder og tippflak. MC3 er bygd for fjernsupport; via mobilnettet kan man koble opp styresystemet og få teknisk support, uavhengig av hvor man befinner seg. MC3 oppfyller dessuten den nyeste og ledende maskinsikkerhetsstandarden, EN ISO 13849, og er dermed et av de sikreste styringssystemene på markedet for veivedlikeholdsprodukter. Les hele saken

LOGISTIKK/ 8. april 2019

Satser på bærekraftig vekst

Dachser rapporterte en betydelig vekst også for 2018. Logistikkleverandøren økte nettoomsetningen med 5,5 prosent til 5,57 milliarder euro. I likhet med året før økte antall forsendelser med 2,5 prosent, til 83,7 tonn, og antall tonn økte med 3,0 prosent, til 41,3 tonn. Med totalt 30 609 ansatte, en økning på 1511 fra året før, er Dachsers arbeidsstyrke større enn noen gang. Les hele saken

Til toppen