Dropper fotball - satser på sin egen nullvisjon

Dropper fotball - satser på sin egen nullvisjon

Etter 21 år som offisiell sponsor til de største fotballmesterskapene i verden bytter nå den tyske dekkgiganten Continental strategi. I stedet for fotball skal man markedsføre sin egen nullvisjon med mål om null ulykker og null drepte i trafikken.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

I 21 år har Continental vært offisiell sponsor for de største fotballmesterskapene i verden som VM, EM og Champions Leauge. Satsingen på fotball har vært vellykket for å øke synligheten til Continental over hele verden.

Ny markedsstrategi

- Vi er fornøyd med den langsiktige positive effekten av vår satsing på fotball. Vi satset på fotball, mens de fleste av våre konkurrenter satset på motorsport. Vi har nå økt vår merkeskjennskap i våre viktigste markeder i Europa. Etter at UEFA EURO 2016 var ferdig innså vi at vi hadde oppnådd de kommunikasjonsmålene vi hadde i forbindelse med fotballsatsingen, og vi var klare til å ta det neste logiske steget for vår merkevare i Europa, sier Nikolai Setzer, styremedlem i Continental AG, som nå er verdens fjerde største dekkprodusent med en omsetning på mer enn 10 milliarder euro årlig.

Continentals nye markedsstrategi er basert på deres mangeårige fokus med å levere den korteste bremselengden, men nå lanseres også begrepet Vision Zero for fullt. Continentals nullvisjon går ut på at man i fremtiden skal ha null ulykker, null skadde og null drepte i trafikken.

Continental mener dette er mulig takket være gode dekk i kombinasjon med moderne assistansesystemer som Continental også er en stor leverandør av til bilindustrien. Automotive-avdelingen til Continental har i en årrekke levert assistansesystemer som stabilitetskontroll, blokkeringsfrie bremser og annen livreddende teknologi til bilprodusenter verden over, og Continental er også langt fremme i utviklingen av selvkjørende biler.

Vil forsterke posisjonen i fremtiden

Mottoet for den nye markedsføringskampanjen er "Mobilitet forsterket av tysk teknologi".

- Vi er overbevist om at dette er den rette markedsførings- og kommunikasjonsstrategien for Continental, fordi ingen av de andre dekkprodusentene leverer teknologiløsninger til bilindustrien slik som oss. Det er derfor merkevaren Continental i dag er ensbetydende med maksimal sikkerhet på veien, og vi ønsker å ytterliggere forsterke denne posisjonen i fremtiden, sier teamleder marketing hos Continental Dekk Norge AS, Hege Eike Lie.

Den nye kampanjen vil synes over hele Europa i en rekke kanaler, og i Norge samarbeider Continental med reklamebyrået Salt Concepts, mediebyrået IUM og kommunikasjonsbyrået Ribalta.

HAVN/14. november 2018

Skal bygge havn for verdens første autonome skip

Yara Birkeland er verdens første autonome skip og skal erstatte 40 000 turer med vogntog per år, mellom Herøya og havnene i Brevik og Larvik. NRC Group, ved datterselskapet ALTi Bygg og Anlegg AS, vant nylig oppdraget om å bygge den nye terminalen for skipet. Den nye havnen er avgjørende for å kunne sette nullutslipps-skipet i drift. Oppdragsgiver er Yara Norge AS. Les hele saken

Til toppen