Effektiv digitalisering av dokumentdata

Effektiv digitalisering av dokumentdata

Tidkrevende og utdatert teknologi for dokumentprosesser ser en ny vår med OCR-teknologi og skybaserte løsninger.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

OCR-teknologi tilbyr en hurtigere måte å fange dokumentdata på. Sammenlignet med tradisjonelle teknikker innen dokumentbehandling har OCR-basert teknologi kapasitet til å behandle et langt høyere antall dokumenter på kortere tid. Firmaet Navitro effektiviserer datafangstløsninger basert på denne teknologien. Nødvendige data trekkes ut fra dokumentet og sendes så direkte inn kundens system.

Komponentbasert system gir flere muligheter

[factbox id="1"]

Ved å forme et fleksibelt system er det mulig å tilpasse prosessen til et hvert dokument og mottakssystem.

- Ved å benytte oss av moderne teknologi og ledende aktører i markedet har vi bygget en effektiv og solid applikasjon. Dette gjør at vi kan håndtere alle type dokumenter i en og samme løsning og sende de inn i et hvert digitalt system og arkiv, sier administrerende direktør i Navitro Andreas Arnet.

[img id="1"]

- Systemet er fleksibelt. Det er komponentbasert slik at både vi og kunden kan plugge inn elementer der det er behov for en ny type funksjonalitet.

- Vi jobber også aktivt mot partnere hvor vi komplementerer med datafangstløsninger.

Løsningen tilbys både som en skybasert tjeneste i tillegg til at den enkelt kan kjøres som en frittstående applikasjon på kundens PC.

Spesialisert på økonomi

Andreas Arnet har sammen med teknisk direktør Fredrik Skjellum jobbet med utviklingen av dokumentprosesser i 13 år og har sett liten utvikling på området.

- Vi visste hva som fungerte og ikke fungerte. Vi tok en aldrene og utdatert teknologi, modernisert den, forenklet den og gjorde den rimeligere.

- Vi har en god løsning på fakturabehandling, hvor vi avleser kundens faktura og trekker ut nødvendig informasjon som KID, kontonummer og varelinjer. Deretter gjør vi det klart for direkte avlevering i kundens økonomisystem. Dette er tidkrevende og ensformig arbeid dersom det utføres manuelt.

Effektiviserer logistikk

Den nye teknologien er også et godt tilskudd i fraktbransjen hvor orden i dokumentene er essensielt for å opprettholde effektivitet.

- I transportbransjen behandler vi blant annet fraktbrev og kvitteringslister. I fraktselskaper overfører vi fraktinformasjonen til digitale systemer slik at kunder og avsendere kan spore forsendelsene sine i fraktselskapet systemer. Vi gjør også effektive løsninger for håndtering av ordredokumenter og sertifikater, avslutter Arnet.

KOLLEKTIVTRANSPORT/19. mars 2019

Byvekstavtale for Trondheimsområdet klar

15.mars ble utkastet til byvekstavtale for Trondheimsområdet undertegnet. Målet med avtalen er at vekst i persontrafikken skal skje med kollektivtrafikk, sykkel eller gange. -Det har vært et stort fokus på jernbanens rolle og muligheter i dette arbeidet, sier leder for regional samhandling i Midt- og Nord-Norge, Anne Skolmli. Les hele saken

LOGISTIKK/18. mars 2019

Utnevnt til ny administrerende direktør DHL Express Europe

DHL Express har utnevnt Alberto Nobis som ny administrerende direktør for Europa. Nobis var Global CFO for DHL Express fra 2009 til 2012, før han flyttet tilbake til sitt hjemland Italia i 2013. Som administrerende direktør for DHL Express Italia bidro Alberto Nobis til å drive divisjonens vekst i det italienske markedet. Fra 1. januar 2019 har han tatt over ansvaret for Express Europe etter John Pearson, som ble Global CEO for DHL Express. Les hele saken

Til toppen