Effektiv logistikk for næringsavfall med UniCon

Effektiv logistikk for næringsavfall med UniCon

Reno-Vest Bedrift spesialiserer seg på håndtering av næringsavfall. Med logistikksystemet UniCon levert av Hogia Unitech Systems AS (HTS) ser de store forbedringer i effektiviteten.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Kundevolum krever økt effektivitet

[factbox id="1"]

Selskapet har 15 ansatte og 500 bedriftskunder som både leier containere og trenger fast tømming av næringsavfall hver uke. Dette krever et pålitelig logistikksystem skreddersydd for sitt bruksområde.

- For å kunne håndtere kundenes avfallsbehov innenfor fastsatte tidsrammer var vi avhengige av et IKT-system som effektiviserte våre prosesser, sier daglig leder ved Reno-Vest Bedrift AS Jan Gunnar Karlsen

- Krav om dokumentasjon på driftsrutiner gjør at vi må ha et program som er forutsigbart.

Sparer tid og penger

Med logistikksystemet UniCon har Reno-Vest Bedrift oversikt over containernes plasseringen, tømmerutiner, og får optimalisert kjørerutene sine. UniCon tilbyr også et detaljert kartsystem som gjør livet lettere for nye ansatte i næringen.

- Vi har ikke konkrete tall på hvilke økonomiske besparelser UniCon har ført til, men vi har sluppet å ansette flere for å kontrollere funksjonaliteten til logistikksystemet. Vi kan også definere sjåførens kjøremønster og kartlegge tilbakelagte kilometer og måle dette opp mot drivstoffutgifter, sier Karlsen.

Behov for flere løsninger

Unicon manglet en løsning på et program som kunne tilby alt i en pakke. Reno-Vest Bedrift gikk i 2009 over til Proaktiv sine logistikksystemer i søken på ett enkelt og brukervennlig program, men gikk så tilbake til Unicon i 2011.

- I tillegg til Unicon bruker vi nå Visma Business som økonomisystem og lagerstyring, samt Visma CRM for å ha en oversikt over kommunikasjonen med våre kunder. Vi velger å benytte tre ulike program fremfor ett som man ikke kan stole på, avslutter Karlsen.

KOLLEKTIVTRANSPORT/19. mars 2019

Byvekstavtale for Trondheimsområdet klar

15.mars ble utkastet til byvekstavtale for Trondheimsområdet undertegnet. Målet med avtalen er at vekst i persontrafikken skal skje med kollektivtrafikk, sykkel eller gange. -Det har vært et stort fokus på jernbanens rolle og muligheter i dette arbeidet, sier leder for regional samhandling i Midt- og Nord-Norge, Anne Skolmli. Les hele saken

LOGISTIKK/18. mars 2019

Utnevnt til ny administrerende direktør DHL Express Europe

DHL Express har utnevnt Alberto Nobis som ny administrerende direktør for Europa. Nobis var Global CFO for DHL Express fra 2009 til 2012, før han flyttet tilbake til sitt hjemland Italia i 2013. Som administrerende direktør for DHL Express Italia bidro Alberto Nobis til å drive divisjonens vekst i det italienske markedet. Fra 1. januar 2019 har han tatt over ansvaret for Express Europe etter John Pearson, som ble Global CEO for DHL Express. Les hele saken

Til toppen