Effektiv logistikk for næringsavfall med UniCon

Effektiv logistikk for næringsavfall med UniCon

Reno-Vest Bedrift spesialiserer seg på håndtering av næringsavfall. Med logistikksystemet UniCon levert av Hogia Unitech Systems AS (HTS) ser de store forbedringer i effektiviteten.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Kundevolum krever økt effektivitet

[factbox id="1"]

Selskapet har 15 ansatte og 500 bedriftskunder som både leier containere og trenger fast tømming av næringsavfall hver uke. Dette krever et pålitelig logistikksystem skreddersydd for sitt bruksområde.

- For å kunne håndtere kundenes avfallsbehov innenfor fastsatte tidsrammer var vi avhengige av et IKT-system som effektiviserte våre prosesser, sier daglig leder ved Reno-Vest Bedrift AS Jan Gunnar Karlsen

- Krav om dokumentasjon på driftsrutiner gjør at vi må ha et program som er forutsigbart.

Sparer tid og penger

Med logistikksystemet UniCon har Reno-Vest Bedrift oversikt over containernes plasseringen, tømmerutiner, og får optimalisert kjørerutene sine. UniCon tilbyr også et detaljert kartsystem som gjør livet lettere for nye ansatte i næringen.

- Vi har ikke konkrete tall på hvilke økonomiske besparelser UniCon har ført til, men vi har sluppet å ansette flere for å kontrollere funksjonaliteten til logistikksystemet. Vi kan også definere sjåførens kjøremønster og kartlegge tilbakelagte kilometer og måle dette opp mot drivstoffutgifter, sier Karlsen.

Behov for flere løsninger

Unicon manglet en løsning på et program som kunne tilby alt i en pakke. Reno-Vest Bedrift gikk i 2009 over til Proaktiv sine logistikksystemer i søken på ett enkelt og brukervennlig program, men gikk så tilbake til Unicon i 2011.

- I tillegg til Unicon bruker vi nå Visma Business som økonomisystem og lagerstyring, samt Visma CRM for å ha en oversikt over kommunikasjonen med våre kunder. Vi velger å benytte tre ulike program fremfor ett som man ikke kan stole på, avslutter Karlsen.

SMART TRANSPORT/15. juni 2018

100 millioner kroner til nye, smarte løsninger for transport i by

Smartere transport Bodø gikk av med hovedpremien på 50 millioner kroner i konkurransen Smartere transport i Norge. Konseptet til Nordland fylkeskommune om å finne gode løsninger på både dagens og morgendagens utfordringer i byer er veldig spennende og fremtidsrettet. Les hele saken

Til toppen