Effektiviserer tollprosedyrene

Effektiviserer tollprosedyrene

DHL utmerkes som autorisert økonomisk operatør med kvalitetsmerket AEO. Det fører til raskere forsendelser over grensen og høyere sikkerhet for kundene.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

DHL Global Forwarding, luft- og sjøfraktspesialisten innenfor Deutsche Post DHL Group, utmerkes av det norske Tollvesenet med kvalitetsmerket AEO (Authorized Economic Operator), for sine logistikktjenester i Norge. Med dette kvalitetsmerket får DHL en rekke fordeler, blant annet raskere behandling av forsendelser gjennom tollen. Norge er det 44. landet i verden hvor DHL har fått denne sertifiseringen i, etterfulgt av de fleste andre europeiske land.

- AEO-akkrediteringen er ikke bare et godt kompliment til vårt arbeid, men det er også et meget godt argument for våre kunder når de velger fraktleverandør. Sertifiseringen gir raskere og sikrere tollprosedyrer som er verdifullt for våre kunder, og vi kan tilby enda bedre tjenester, sier Jørn Bergan Undseth, Head of Customs, DHL Global Forwarding Norway.

Tollprosessen effektiviseres

AEO-akkrediteringen er en del av handelsprogrammet til Verdens tollorganisasjon, som har som mål å anerkjenne tollmeglere og frakt- og lastleverandører for pålitelige tjenester. For å få kvalitetsmerket må selskapene verifisere regnskap, tjenesteprosedyrer og sikkerhetsstandarder, samt at man kan vise til betalingsevne. Basert på statusen får innehaverne av AEO-sertifiseringen visse fordeler. Kriteriene som har blitt observert gjennom søknadsprosessen trenger ingen ny gjennomgang, og effektiviserer dermed tollprosessen for hver forsendelse.

- DHL Global Forwarding Norway gjennomgikk en omfattende vurdering og dokumenterte prosesser gjennom hele forretningsenheten. Vi støtter EUs initiativ, og setter pris på klassifiseringen som et pålitelig og revidert selskap fra troverdige industrispillere, sier Sandra Fischer, Global Head of Customs, DHL Global Forwarding.

AEO-akkrediteringen

Siden 2008 har bedrifter kunnet søke om status som autorisert økonomisk operatør i EU. Programmets overordnede mål er å gjøre hele den internasjonale forsyningskjeden mer fleksibel, fra produsenten av et produkt til den endelige mottakeren. For å nå dette målet, er AEO-akkrediteringen nødvendig. Hittil er det inngått avtaler med Sveits, Norge, Japan, USA og Kina. Videre forhandlinger med andre land, som for eksempel Canada, pågår. DHL Global Forwarding har AEO-akkreditering i de fleste europeiske land, så vel som mange andre steder over hele verden.

AUTONOM SKIPSFART/22. februar 2019

40.000 billass spares med Yara Birkeland

– Dette er et svært spennende prosjekt. Ikke fordi det har hatt spesielt store tekniske utfordringer, men fordi det representerer en sterk miljøsatsing og er en spydspiss på sitt felt. Her har vi fått være med på å være helt i front i utviklingen, og det setter vi pris på. Les hele saken

VONGTOG/21. februar 2019

– Skjerp kravene og få farlige vogntog bort fra veiene

Et stort flertall nordmenn mener kravene til vogntog bør skjerpes, viser en ny NAF-undersøkelse. I tillegg bør transportfirmaer og de som kjøper transporttjenester holdes medansvarlig for sikkerheten. – Vi kan ikke leve med utryggheten folk opplever med farlige vogntog, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF. Les hele saken

Til toppen