ASKO ønsker å være en spydspiss i det grønne skiftet og har bestilt 10 biler.
ASKO ønsker å være en spydspiss i det grønne skiftet og har bestilt 10 biler. (Illustrasjon: Tesla)

Elektriske Tesla-lastebiler på vei til ASKO

Tesla har åpnet for bestilling av elektriske lastebiler i Europa, og ASKO har bestilt 10 stykker.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

I november lanserte Tesla sin kommende elektriske lastebil, Tesla semi. De ønsker med dette å sette en ny standard i lastebilmarkredet. Til nå har det kun vært mulig å bestille denne i USA/Canada, men nå åpner de også for Europa.

ASKO ønsker å være en spydspiss i det grønne skiftet og har bestilt 10 biler.

ASKO tror at fremtidens løsninger for lastebiler vil være elektriske (EL) og hydrogendrevne (HY) biler. EL på kort/mellomlang kjøring med gode lademuligheter, og HY på lengre distanser.

ASKO var først ute med elektrisk lastebil for ca. 2 år siden. Mye tyder på at Tesla vil innfri kravene både når det gjelder rekkevidde, lastekapasitet og pris/driftskostnader. Selv om det gjenstår en del ubesvarte spørsmål ønsker ASKO å være tidlig ute. Bestillingen som er gjort er betinget – bilene må selvfølgelig innfri kravene som stilles til effektiv og driftssikker bruk.

BIODRIVSTOFF/18. oktober 2018

Omsetningen av avansert biodrivstoff øker

Tall fra Skattedirektoratet viser at omsetningen av avansert biodrivstoff i første halvdel av 2018 har økt betydelig sammenliknet med fjoråret. – En gledelig utvikling, mener Drivkraft Norge og Nobio, som begge er en del av samarbeidet Biodrivstoff 2030. Organisasjonene advarer mot å gjøre kortsiktige endringer i biodrivstoffpolitikken. Les hele saken

KJØRETØY/16. oktober 2018

En milepæl for Volvo FH – bil nummer 1 million ble levert på IAA i Hannover

Volvo Trucks‘ flaggskip, Volvo FH, feirer 25 års jubileum i år og er en av transportbransjens største suksesser noensinne. Nå har jubileumsbilen passert en ny spennende milepæl. Den 19. september ble Volvo FH nummer 1 million overlevert til en stolt kunde på IAA-messen i Hannover av Claes Nilsson, president i Volvo Trucks. Les hele saken

Til toppen