Er først ute med å levere matvarer i elbil
(Foto: Åsmund Holien Mo)

Er først ute med å levere matvarer i elbil

Med dette er første steget mot en full-elektrisk bilpark tatt for Nordens matbutikk på nett.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Kundene våre etterspør stadig mer miljøvennlige løsninger, og det vil vi selvfølgelig levere på. Denne bilen alene kan erstatte 12.775 turer til butikken i året.

– Å handle mat på nett er fremtiden, og det gir kundene mer frihet og litt lavere skuldre. I tillegg vil vi at det skal gjøres på en bærekraftig måte. Så vi ikke kun gir våre kunder et fantastisk produkt, men også et bærekraftig produkt som tar vare på miljøet, sier Jon Kåre Stene, gründer og Distribusjonssjef.

  Foto: Åsmund Holien Mo

Kolonial.no tar i bruk nullutslipp-teknologi som en start på reisen mot å være blant de første med en hel-elektrisk bilpark for hjemlevering innen få år. Som Nordens raskest voksende matbutikk på nett vil en ren elbilpark være et betydelig bidrag for å skåne miljøet.  

Tester teknologi tidlig

– Elbiler vil kunne erstatte hele vår bilpark på kort tid. Nå tester vi teknologien for å lære før vi skalerer opp og bytter ut hele distribusjonen til elbiler, sier Jon Kåre Stene.

Veien mot en bærekraftig linje er stegvis og nå er første steget tatt med enda grønnere distribusjon av matvarer.

– Elbil passer for oss fordi vi har mange kunder i samlede geografiske områder. Det gjør at vi kan ta i bruk ny teknologi som dette. Nå jobber vi med å lære oss hvordan vi tilpasser oss for å kunne bytte alle bilene med elektriske varebiler så fort som mulig, sier Stene.  

KOLLEKTIVTRANSPORT/19. mars 2019

Byvekstavtale for Trondheimsområdet klar

15.mars ble utkastet til byvekstavtale for Trondheimsområdet undertegnet. Målet med avtalen er at vekst i persontrafikken skal skje med kollektivtrafikk, sykkel eller gange. -Det har vært et stort fokus på jernbanens rolle og muligheter i dette arbeidet, sier leder for regional samhandling i Midt- og Nord-Norge, Anne Skolmli. Les hele saken

LOGISTIKK/18. mars 2019

Utnevnt til ny administrerende direktør DHL Express Europe

DHL Express har utnevnt Alberto Nobis som ny administrerende direktør for Europa. Nobis var Global CFO for DHL Express fra 2009 til 2012, før han flyttet tilbake til sitt hjemland Italia i 2013. Som administrerende direktør for DHL Express Italia bidro Alberto Nobis til å drive divisjonens vekst i det italienske markedet. Fra 1. januar 2019 har han tatt over ansvaret for Express Europe etter John Pearson, som ble Global CEO for DHL Express. Les hele saken

Til toppen