Fjern rabatten for dårlige hybridbiler

Fjern rabatten for dårlige hybridbiler

Engangsavgiften for ladbare hybrider premierer i dag mange dårlige modeller som gir liten miljøeffekt. ZERO er skuffet over at regjeringen ikke har gjort noe med dette i revidert.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

I forbindelse med behandlingen av statsbudsjettet i fjor høst, lovet regjeringen å endre på vektfradraget på engangsavgiften for ladbare hybrider. Dagens vektfradrag på 26 % gjør at mange hybridbiler som i realiteten ikke gir miljøeffekt, får avgiftsrabatt.

Miljørabatter til biler som kjører nesten bare på fossilt drivstoff

- Vi er veldig skuffet over at regjeringen ikke har ordnet opp i dette i revidert budsjett. Under budsjettforhandlingene i fjor høst ble vi lovet at dette skulle endres raskt. Det sender veldig merkelige signaler til forbrukerne når vi nå fortsetter å gi store miljørabatter til biler som i realiteten kjører nesten bare på fossilt drivstoff, sier Kari Asheim, fagansvarlig for transport i ZERO.

KOLLEKTIVTRANSPORT/21. september 2018

Nytt system for sanntidsinformasjon til kollektivnettet i Trøndelag

FARA har signert en kontrakt med AtB om å levere et nytt system for sanntidsinformasjon til kollektivnettet i Trøndelag. Avtalen gjelder i første omgang transportmidler, holdeplasser og stasjoner i Stor-Trondheim, med opsjon på videre utvidelse til resten av fylket, inkludert hurtigbåt og ferge. Les hele saken

HYDROGENTOG/19. september 2018

Verdenspremiere: Alstoms hydrogentog settes inn i passasjertrafikk

Det var en verdenspremiere som ble feiret av Alstom, en av Europas største jernbaneprodusenter, ministeren for økonomi og transport i Niedersachsen, forbundsministeriet for transport og transportmyndighetene i Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (LNVG) og Eisenbahnen und Verkehrsbetriebe Elbe-Weser (EVB) i Bremervörde søndag 16. september. Les hele saken

Til toppen