Fjern rabatten for dårlige hybridbiler

Fjern rabatten for dårlige hybridbiler

Engangsavgiften for ladbare hybrider premierer i dag mange dårlige modeller som gir liten miljøeffekt. ZERO er skuffet over at regjeringen ikke har gjort noe med dette i revidert.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

I forbindelse med behandlingen av statsbudsjettet i fjor høst, lovet regjeringen å endre på vektfradraget på engangsavgiften for ladbare hybrider. Dagens vektfradrag på 26 % gjør at mange hybridbiler som i realiteten ikke gir miljøeffekt, får avgiftsrabatt.

Miljørabatter til biler som kjører nesten bare på fossilt drivstoff

- Vi er veldig skuffet over at regjeringen ikke har ordnet opp i dette i revidert budsjett. Under budsjettforhandlingene i fjor høst ble vi lovet at dette skulle endres raskt. Det sender veldig merkelige signaler til forbrukerne når vi nå fortsetter å gi store miljørabatter til biler som i realiteten kjører nesten bare på fossilt drivstoff, sier Kari Asheim, fagansvarlig for transport i ZERO.

KJØRETØY/22. juni 2018

Oppgir drivstofforbruk og CO2-utslipp for nye lastebiler før innføringen av nye lover

Snart blir det lettere for europeiske lastebilkjøpere å sammenligne drivstoff- og miljøpåvirkning for ulike merker og modeller. Volvo Trucks innfører allerede nå erklæringen om drivstofforbruk og CO2-utslipp, som blir et lovkrav for nye lastebiler i EU fra 1. januar 2019. Les hele saken

Til toppen