Fjern rabatten for dårlige hybridbiler

Fjern rabatten for dårlige hybridbiler

Engangsavgiften for ladbare hybrider premierer i dag mange dårlige modeller som gir liten miljøeffekt. ZERO er skuffet over at regjeringen ikke har gjort noe med dette i revidert.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

I forbindelse med behandlingen av statsbudsjettet i fjor høst, lovet regjeringen å endre på vektfradraget på engangsavgiften for ladbare hybrider. Dagens vektfradrag på 26 % gjør at mange hybridbiler som i realiteten ikke gir miljøeffekt, får avgiftsrabatt.

Miljørabatter til biler som kjører nesten bare på fossilt drivstoff

- Vi er veldig skuffet over at regjeringen ikke har ordnet opp i dette i revidert budsjett. Under budsjettforhandlingene i fjor høst ble vi lovet at dette skulle endres raskt. Det sender veldig merkelige signaler til forbrukerne når vi nå fortsetter å gi store miljørabatter til biler som i realiteten kjører nesten bare på fossilt drivstoff, sier Kari Asheim, fagansvarlig for transport i ZERO.

KOLLEKTIVTRANSPORT/19. mars 2019

Byvekstavtale for Trondheimsområdet klar

15.mars ble utkastet til byvekstavtale for Trondheimsområdet undertegnet. Målet med avtalen er at vekst i persontrafikken skal skje med kollektivtrafikk, sykkel eller gange. -Det har vært et stort fokus på jernbanens rolle og muligheter i dette arbeidet, sier leder for regional samhandling i Midt- og Nord-Norge, Anne Skolmli. Les hele saken

LOGISTIKK/18. mars 2019

Utnevnt til ny administrerende direktør DHL Express Europe

DHL Express har utnevnt Alberto Nobis som ny administrerende direktør for Europa. Nobis var Global CFO for DHL Express fra 2009 til 2012, før han flyttet tilbake til sitt hjemland Italia i 2013. Som administrerende direktør for DHL Express Italia bidro Alberto Nobis til å drive divisjonens vekst i det italienske markedet. Fra 1. januar 2019 har han tatt over ansvaret for Express Europe etter John Pearson, som ble Global CEO for DHL Express. Les hele saken

Til toppen