Fleksibel transport og effektive lager med smarte miljøløsninger
(Foto: Biltema Logistics)

Fleksibel transport og effektive lager med smarte miljøløsninger

Nå fokuserer Biltema på at kundene skal få riktig produkt til riktig tid. En av metodene er mer fleksibel transport og mer effektive lager med smarte miljøløsninger. Det nye selskapet Biltema Logistics har dette oppdraget.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Selskapet har 450 ansatte. Om sommeren ansettes 300 ekstra personer. I tillegg finnes det en pool med 100 studenter som er klare til å bidra. Virksomheten er først og fremst konsentrert rundt fire store lagerbygninger i Halmstad.

En av Nordens største logistikkenheter

Nå fokuserer Biltema på at kundene skal få riktig produkt tilt riktig tid. En av metodene er mer fleksibel transport og mer effektive lager med smarte miljøløsninger. Det nye selskapet Biltema Logistics har dette oppdraget.Selskapet har 450 ansatte. Om sommeren ansettes 300 ekstra personer. I tillegg finnes det en pool med 100 studenter som er klare til å bidra.

Virksomheten er først og fremst konsentrert rundt fire store lagerbygninger i Halmstad, vest i Sverige. Antall ansatte sammen med antall pallplasser gjør dette til en av Nordens største logistikkenheter.

  Foto: Biltema Logistics

Biltemas kraftige ekspansasjon fører nå til at flere lager må bygges.

– Først og fremst skal vi arbeide enda smartere. Kundene ønsker naturlig nok at produktene de ønsker å kjøpe, alltid er tilgjengelige i varehusene, sier Bjarne Sandberg, administrerende direktør for Biltema Logistics.I tillegg ønsker kundene at produktene transporteres og lagres på en miljøvennlig måte. Derfor satser vi blant annet på å videreutvikle Biltema-toget istedenfor lastebiltransport, sier Sandberg.

– En stor reduksjon i forbruket av strekkfilm er et annet eksempel som følger av den nye måten å jobbe på. 

Det tilsvarer en besparing på ca 97% eller 90 tonn strekkfilm sammenlignet med foregående år forsetter Sandberg. 

For å holde tritt med Biltemas videre ekspanasjon, planlegger vi ytterligere 120 000 m2, noe som vi gi oss en kapasitet på ca 750 000 pallplasser. 

Fakta om Biltema Logistics:

  • 500 000 palleplasser.
  • 225 000 m² lagerplass.
  • Det planlegges ca 120 000 m² nye lager.
  • Langtransport gjøres med fartøy.
  • I Norge transporteres mesteparten av varene ved hjelp av tog.

SYSTEM/ 9. april 2019

Lanserer smart og sikkert styresystem som styrer alt utstyr på lastebilen

Etter et par år med utvikling og harde tester er Mählers nye proporsjonale styresystem MC3 nå klart til lansering. Systemet er utviklet for mykere, sikrere og mer intuitiv styring av både plog, høvelblad, spreder og tippflak. MC3 er bygd for fjernsupport; via mobilnettet kan man koble opp styresystemet og få teknisk support, uavhengig av hvor man befinner seg. MC3 oppfyller dessuten den nyeste og ledende maskinsikkerhetsstandarden, EN ISO 13849, og er dermed et av de sikreste styringssystemene på markedet for veivedlikeholdsprodukter. Les hele saken

LOGISTIKK/ 8. april 2019

Satser på bærekraftig vekst

Dachser rapporterte en betydelig vekst også for 2018. Logistikkleverandøren økte nettoomsetningen med 5,5 prosent til 5,57 milliarder euro. I likhet med året før økte antall forsendelser med 2,5 prosent, til 83,7 tonn, og antall tonn økte med 3,0 prosent, til 41,3 tonn. Med totalt 30 609 ansatte, en økning på 1511 fra året før, er Dachsers arbeidsstyrke større enn noen gang. Les hele saken

Til toppen