Flere kan levere salgsmelding på nett

Flere kan levere salgsmelding på nett

I fjor lanserte Statens vegvesen salgsmelding på nett. Den gjør det mulig å melde eierskifte uten å sende inn vognkort del 2 eller reise til trafikkstasjonen. Eier du bilen sammen med en annen? Nå kan også kjøretøy med flere eiere enkelt skifte eier på nett.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

- Tjenesten gjør det enklere for brukerne våre og mer effektivt for oss, og vi er glade for at vi nå har fått utvidet den til også å gjelde kjøretøy med flere eiere, sier seksjonssjef Heidi Øwre i Statens vegvesen.

Omregistrering

Selv om en bil er kjøpt og salgsmelding levert, må du i tillegg forsikre den og registrere den før alt er i orden og du kan få vognkort.

- I tjenesten på Din side på vegvesen.no får du oversikt over status for omregistrering av kjøretøyet, forklarer Øwre. - Når alle forhold er i orden og kjøretøyet er ferdig omregistrert hos oss, får du beskjed på SMS og kan laste ned et midlertidig vognkort og ta bilen i bruk.

Tjenesten vil bli utvidet med integrert betalingsløsning og med innlogging for bedrifter senere i år.

Slik gjør du det:

  • Gå inn på «Din side» på vegvesen.no. Løsningen krever innlogging via ID-porten. Dette er en sikker innloggingsløsning som blant annet støtter Min-ID og Bank-ID. Du kan også bruke Bank-ID på mobil.
  • Selger initierer salget ved å sende en salgsmelding til kjøper (og eventuelle andre medeiere) via sin side.
  • Kjøper(e) må deretter logge inn på sin side og godkjenne salget.
  • Salgsmeldingen er nå gjennomført, og kjøretøyet har fått en ny eier. Tjenesten vil vise status for omregistrering og hva kjøper må gjøre for å få vognkort og kunne ta kjøretøyet i bruk.
  • Skal du kjøpe eller selge bil, anbefaler Statens vegvesen at dere i tillegg til å benytte nettløsningen tegner en salgskontrakt. Husk også å melde fra til bomselskapet om at du har byttet bil hvis du har bombrikke.

Hvis du heller ønsker det, kan du fortsatt levere salgsmelding og vognkort del 2 på trafikkstasjonen eller sende det i posten.

Hvem kan bruke løsningen?

  • Tjenesten gjelder kun private kjøretøyeiere. Dette skyldes at vi foreløpig ikke har noen sikker innlogging for bedrifter. Dette kommer i løpet av 2016.
  • Du kan selge kjøretøy selv om du er under 18 år, men kjøper må være fylt 18.

SOFTWARE/13. juli 2018

Bruker teknologi for å effektivisere flyplassdriften

Etter at Widerøe Ground Handling inngikk avtalen om å overta store deler av bakkevirksomheten til SAS, trengte de et felles støttesystem for å håndtere driften på best mulig måte. Med bistand fra Lexit Group har de kommet frem til en optimal løsning. Les hele saken

ALKOLÅS/11. juli 2018

EU ønsker å innføre 11 sikkerhetssystemer

EU ønsker å innføre 11 sikkerhetssystemer inkludert monteringsanvisning om bruk av alkolås på nye biler innen 2021. Målet er å bidra til å halvere antall dødsulykker i trafikken. Det er bladet Autocar som nylig setter fokus på EUs sikkerhetsliste som består av alkolås, automatisk nødbrems, trøtthetsvarsler, svart boks, automatisk nødblink, intelligent fartsholder, fil-assistent, bedre fotgjengerbeskyttelse, ryggekamera og sensorer, bedre passasjerbeskyttelse og forbedrede sikkerhetsbelter. Les hele saken

KOLLEKTIVTRANSPORT/10. juli 2018

Regjeringen følger opp Nasjonal transportplan med ny handlingsplan for kollektivtransport

– Bedre kollektivløsninger vil gi folk flest bedre mobilitet og større fleksibilitet i hverdagen. I byene kan bedre kollektivløsninger bidra til å gjøre privatbilen overflødig for mange. Derfor har vi prioritert kollektivtransporten høyt i Nasjonal transportplan, og derved kan en rekke byer øke sin lokale satsing på kollektivtrafikk kraftig. Les hele saken

Til toppen