Flere kan levere salgsmelding på nett

Flere kan levere salgsmelding på nett

I fjor lanserte Statens vegvesen salgsmelding på nett. Den gjør det mulig å melde eierskifte uten å sende inn vognkort del 2 eller reise til trafikkstasjonen. Eier du bilen sammen med en annen? Nå kan også kjøretøy med flere eiere enkelt skifte eier på nett.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

- Tjenesten gjør det enklere for brukerne våre og mer effektivt for oss, og vi er glade for at vi nå har fått utvidet den til også å gjelde kjøretøy med flere eiere, sier seksjonssjef Heidi Øwre i Statens vegvesen.

Omregistrering

Selv om en bil er kjøpt og salgsmelding levert, må du i tillegg forsikre den og registrere den før alt er i orden og du kan få vognkort.

- I tjenesten på Din side på vegvesen.no får du oversikt over status for omregistrering av kjøretøyet, forklarer Øwre. - Når alle forhold er i orden og kjøretøyet er ferdig omregistrert hos oss, får du beskjed på SMS og kan laste ned et midlertidig vognkort og ta bilen i bruk.

Tjenesten vil bli utvidet med integrert betalingsløsning og med innlogging for bedrifter senere i år.

Slik gjør du det:

  • Gå inn på «Din side» på vegvesen.no. Løsningen krever innlogging via ID-porten. Dette er en sikker innloggingsløsning som blant annet støtter Min-ID og Bank-ID. Du kan også bruke Bank-ID på mobil.
  • Selger initierer salget ved å sende en salgsmelding til kjøper (og eventuelle andre medeiere) via sin side.
  • Kjøper(e) må deretter logge inn på sin side og godkjenne salget.
  • Salgsmeldingen er nå gjennomført, og kjøretøyet har fått en ny eier. Tjenesten vil vise status for omregistrering og hva kjøper må gjøre for å få vognkort og kunne ta kjøretøyet i bruk.
  • Skal du kjøpe eller selge bil, anbefaler Statens vegvesen at dere i tillegg til å benytte nettløsningen tegner en salgskontrakt. Husk også å melde fra til bomselskapet om at du har byttet bil hvis du har bombrikke.

Hvis du heller ønsker det, kan du fortsatt levere salgsmelding og vognkort del 2 på trafikkstasjonen eller sende det i posten.

Hvem kan bruke løsningen?

  • Tjenesten gjelder kun private kjøretøyeiere. Dette skyldes at vi foreløpig ikke har noen sikker innlogging for bedrifter. Dette kommer i løpet av 2016.
  • Du kan selge kjøretøy selv om du er under 18 år, men kjøper må være fylt 18.

SYSTEM/ 9. april 2019

Lanserer smart og sikkert styresystem som styrer alt utstyr på lastebilen

Etter et par år med utvikling og harde tester er Mählers nye proporsjonale styresystem MC3 nå klart til lansering. Systemet er utviklet for mykere, sikrere og mer intuitiv styring av både plog, høvelblad, spreder og tippflak. MC3 er bygd for fjernsupport; via mobilnettet kan man koble opp styresystemet og få teknisk support, uavhengig av hvor man befinner seg. MC3 oppfyller dessuten den nyeste og ledende maskinsikkerhetsstandarden, EN ISO 13849, og er dermed et av de sikreste styringssystemene på markedet for veivedlikeholdsprodukter. Les hele saken

LOGISTIKK/ 8. april 2019

Satser på bærekraftig vekst

Dachser rapporterte en betydelig vekst også for 2018. Logistikkleverandøren økte nettoomsetningen med 5,5 prosent til 5,57 milliarder euro. I likhet med året før økte antall forsendelser med 2,5 prosent, til 83,7 tonn, og antall tonn økte med 3,0 prosent, til 41,3 tonn. Med totalt 30 609 ansatte, en økning på 1511 fra året før, er Dachsers arbeidsstyrke større enn noen gang. Les hele saken

Til toppen