Ford viser ny Galaxy, kommer som varebil

Ford viser ny Galaxy, kommer som varebil

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Ford har avduket en ny Galaxy-generasjon, en rommelig, raffinert og teknisk avansert flerbruksbil med rikelig plass til 7 personer. Bilen vil også komme som varebil.

Med utgangspunkt i selskapets nyeste globale formspråk tilbyr nye Galaxy plass til 7 fullvoksne personer, der man med enkle håndgrep kan legge ned setene og velge mellom plass til personer eller bagasje.

Avansert førerassistanse

Nye Galaxy har også førerassistanseteknologier både for by- og landeveiskjøring som inkluderer:

  • Intelligent hastighetsbegrenser som overvåker fartsgrensene ved å avlese trafikkskilt og tilpasse bilens hastighet til gjeldende fartsgrense. Dermed kan sjåføren slappe mer av bak rattet uten risiko for fartsbøter.
  • Antikollisjonsassistent med fotgjengeroppdagelse, som både vil kunne hindre påkjørsel av fotgjengere og redusere alvorlighetsgraden av et sammenstøt dersom det skulle inntreffe.
  • Blendingsfrie frontlykter med adaptive LED-lys som oppdager møtende trafikk og reduserer lys som kan blende samtidig som andre deler av veien gis optimal belysning
  • Galaxy har også fått forbedret styreegenskapene med blant annet Ford Adaptiv Styring, som justerer rattutvekslingen i forhold til bilens hastighet for å optimalisere manøvrering og presisjon.

Også, parkering kan gjøres enklere med nye Galaxy:

  • Parkeringsassistenten kan oppdage en ledig plass og rygge bilen inn ved siden av en annen bil - eller foreta en lukeparkering uten at sjåføren behøver å røre rattet.
  • Utkjøringsassistanse hjelper sjåføren til også å forlate en parkeringsplass uten å røre rattet.
  • Varsling av kryssende trafikk advarer sjåføren dersom det er fare for at en bil skal krysse bak egen bil ved utkjøring fra en parkeringsplass.
  • Frontkamera med 180-graders visning forbedrer sjåførens sikt når det kjøres ut av en parkeringsplass eller inn i et kryss, og bildet vises på en 8-tommers berøringsskjerm i midtkonsollen.

Ford SYNC 2 med stemmestyring sørger for at sjåføren kan betjene telefon, klimaanlegg og underholdning med enkle stemmekommandoer på engelsk. SYNC 2 har også Nødhjelpassistanse, der bilen automatisk ringer opp den lokale redningstjenesten - på korrekt språk for landet der bilen befinner seg - dersom den involveres i en alvorlig trafikkulykke.

Nå kan også Galaxys bakluke åpnes ved kun å bevege foten under den bakre støtfangeren.

Ny diesel- og bensinmotor

Galaxy vil bli tilgjengelig med Fords nye 2.0-liters TDCi Bi-turbo dieselmotor med en effekt på 210 HK og et reaksjonsvillig dreiemoment på hele 450 Nm fra 2.000 o/min.

Den kraftige dieselmotoren byr på egenskaper som på de bensindrevne EcoBoost-motorene. Små motorer gir bedre drivstoffeffektivitet og utslipp, samtidig som avanserte teknologier sørger for å gi ønsket motoreffekt, sier Fords markedsdirektør. - Sekvensiell biturboteknologi leverer de ytelsene dagens kunder krever, og sørger for at turboforsinkelse hører historien til.

Fords forbedrede 2,0-liters TDCi dieselmotor med turbolading leveres i tre versjoner, med effekt på henholdsvis 120, 150 og 180 hestekrefter.

Bensinmotorene inkluderer Fords nye og drivstoffeffektive 1.5-liters og 2.0-liters EcoBoost-motorer med henholdsvis 160 og 240 HK. Hele Galaxys motorprogram innfrir Euro VI utslippsstandarder med virkemidler som regenerativ lading og Auto-Start-Stop som automatisk stenger av motoren når den står stille i trafikken.

FOSSILFRI/ 8. november 2018

Store norske selskaper vil ha fossilfrie tyngre kjøretøy

På Zerokonferansen i 2017 forpliktet et knippe av Norges største selskaper seg til å etterspørre utslippsfrie personbiler og lette varebiler. I forbindelse med årets Zerokonferanse tar de et skritt videre og vil etterspørre også tyngre fossilfrie kjøretøy. Samtidig ber de om forsterkede politiske virkemidler for å få far på utrullingen. Les hele saken

Til toppen