Ford viser ny Galaxy, kommer som varebil

Ford viser ny Galaxy, kommer som varebil

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Ford har avduket en ny Galaxy-generasjon, en rommelig, raffinert og teknisk avansert flerbruksbil med rikelig plass til 7 personer. Bilen vil også komme som varebil.

Med utgangspunkt i selskapets nyeste globale formspråk tilbyr nye Galaxy plass til 7 fullvoksne personer, der man med enkle håndgrep kan legge ned setene og velge mellom plass til personer eller bagasje.

Avansert førerassistanse

Nye Galaxy har også førerassistanseteknologier både for by- og landeveiskjøring som inkluderer:

  • Intelligent hastighetsbegrenser som overvåker fartsgrensene ved å avlese trafikkskilt og tilpasse bilens hastighet til gjeldende fartsgrense. Dermed kan sjåføren slappe mer av bak rattet uten risiko for fartsbøter.
  • Antikollisjonsassistent med fotgjengeroppdagelse, som både vil kunne hindre påkjørsel av fotgjengere og redusere alvorlighetsgraden av et sammenstøt dersom det skulle inntreffe.
  • Blendingsfrie frontlykter med adaptive LED-lys som oppdager møtende trafikk og reduserer lys som kan blende samtidig som andre deler av veien gis optimal belysning
  • Galaxy har også fått forbedret styreegenskapene med blant annet Ford Adaptiv Styring, som justerer rattutvekslingen i forhold til bilens hastighet for å optimalisere manøvrering og presisjon.

Også, parkering kan gjøres enklere med nye Galaxy:

  • Parkeringsassistenten kan oppdage en ledig plass og rygge bilen inn ved siden av en annen bil - eller foreta en lukeparkering uten at sjåføren behøver å røre rattet.
  • Utkjøringsassistanse hjelper sjåføren til også å forlate en parkeringsplass uten å røre rattet.
  • Varsling av kryssende trafikk advarer sjåføren dersom det er fare for at en bil skal krysse bak egen bil ved utkjøring fra en parkeringsplass.
  • Frontkamera med 180-graders visning forbedrer sjåførens sikt når det kjøres ut av en parkeringsplass eller inn i et kryss, og bildet vises på en 8-tommers berøringsskjerm i midtkonsollen.

Ford SYNC 2 med stemmestyring sørger for at sjåføren kan betjene telefon, klimaanlegg og underholdning med enkle stemmekommandoer på engelsk. SYNC 2 har også Nødhjelpassistanse, der bilen automatisk ringer opp den lokale redningstjenesten - på korrekt språk for landet der bilen befinner seg - dersom den involveres i en alvorlig trafikkulykke.

Nå kan også Galaxys bakluke åpnes ved kun å bevege foten under den bakre støtfangeren.

Ny diesel- og bensinmotor

Galaxy vil bli tilgjengelig med Fords nye 2.0-liters TDCi Bi-turbo dieselmotor med en effekt på 210 HK og et reaksjonsvillig dreiemoment på hele 450 Nm fra 2.000 o/min.

Den kraftige dieselmotoren byr på egenskaper som på de bensindrevne EcoBoost-motorene. Små motorer gir bedre drivstoffeffektivitet og utslipp, samtidig som avanserte teknologier sørger for å gi ønsket motoreffekt, sier Fords markedsdirektør. - Sekvensiell biturboteknologi leverer de ytelsene dagens kunder krever, og sørger for at turboforsinkelse hører historien til.

Fords forbedrede 2,0-liters TDCi dieselmotor med turbolading leveres i tre versjoner, med effekt på henholdsvis 120, 150 og 180 hestekrefter.

Bensinmotorene inkluderer Fords nye og drivstoffeffektive 1.5-liters og 2.0-liters EcoBoost-motorer med henholdsvis 160 og 240 HK. Hele Galaxys motorprogram innfrir Euro VI utslippsstandarder med virkemidler som regenerativ lading og Auto-Start-Stop som automatisk stenger av motoren når den står stille i trafikken.

GODSTRANSPORT/17. august 2018

Vellykket debatt på Fullriggeren Sørlandet

På Arendalsuka 2018 inviterte Norconsult til debatt for å sikre bedre styring av godsflyt mellom sjø og jernbane. Fullriggeren Sørlandet ble fylt til randen med over 80 deltagere, deriblant politikere, havnesjefer, beslutningstagere og andre havneinteresserte debattanter og gjester. Les hele saken

LOGISTIKK/17. august 2018

Bygger nytt logistikksenter i Hirtshals

Color Line bygger et logistikksenter på totalt 18 000 m2 i Hirtshals. I tråd med Color Lines miljøprofil bygges senteret etter danske standarder og krav der bærekraftige løsninger er prioritert. Det første spadetaket tas fredag, og de første 9 400 m2 av bygget vil stå klare i september 2019. Les hele saken

Til toppen