Forhåndsviser en ny lett offroad-lastebil

Forhåndsviser en ny lett offroad-lastebil

En helt ny serie for kommunal- og lett anleggsvirksomhet utvider IVECOs brede program. Stralis X-WAY er perfekt for transport på vei, men hvor man likevel trenger lett offroad mobilitet.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

IVECO forhåndsviser det nye kjøretøyet på Madrid-fabrikken under seremonien for tildeling av prisen World Class Manufacturing Gold Medal.

På IVECO-fabrikken i Madrid på mandag ble prisseremonien for World Class Manufacturing (WCM) Gold Medal holdt i nærvær av Sergio Marchionne, styreleder for CNH Industrial, og Richard Tobin, toppsjef i CNH Industrial, samt CNH Industrial Board of Directors.

Denne begivenheten ble også benyttet til å forhåndsvise et helt nytt kjøretøy som vil komme på markedet i hele Europa i september: IVECO forbereder seg nå på lanseringen av Stralis X-WAY, en lastebil konstruert for lett offroad-kjøring med den høyeste nyttelasten i sitt segment, dette i kombinasjon med IVECOs beste drivstoff-effektivitet og sikkerhets-teknologier, samt en meget robust chassis-design.

Pierre Lahutte, IVECOs toppsjef, uttaler:

- Stralis X-WAY setter en ny standard innenfor transport som har meget spesifikke krav. Den er konstruert for transport på vei, men med lett offroad mobilitet. Vår nye X-WAY kombinerer chassis-styrken til legendariske Trakker med alle drivstoffbesparende og sikkerhets-nyheter fra nye Stralis. Den kombinerer fordelene med ytelse og komfort fra vår mest avansere langtransportbil, som den nyeste XP, med robustheten fra vårt tøffeste offroad-kjøretøy. Med X-WAY kan kundene våre uten problem takle den siste krevende strekningen på dårlige og kanskje vanskelige veier frem til leveringsstedet. Høy produktivitet, sikkerhet og utmerket totaløkonomi (TCO) innenfor lett offroad-kjøring er det kundene kan forvente fra denne helt nye lastebilen.

Stralis X-WAY flytter grenser, særlig når det gjelder lav chassisvekt. Dette, kombinert med et solid chassis, gir den beste nyttelasten på markedet i sin kategori med Super Loader (SL) versjonen av et 8x4 chassis som veier så lite som 9 tonn – lettest i industrien.

Spesielt godt tilpasset kommunal- og lett anleggskjøring

Det brede programmet med høyeffektive motorer, tilgjengelig med tre motorvolum (9, 11 og 13 liter) sikrer at det alltid er en løsning som passer kjøringen. Alle har utmerket drivstofføkonomi og høy ytelse. Hi-SCR motorteknologien, uten EGR og uten behov for aktiv regenerering, kutter utslippene dramatisk og øker drivstoff-effektiviteten, samtidig som vedlikeholdskostnadene reduseres. Den nye lastebilen er spesielt godt tilpasset kommunal- og lett anleggskjøring, som ofte foregår i byområder hvor EGR-systemene er mindre på grunn av sotproduksjon. Fraværet av EGR betyr også nyttelastfordeler.

Avanserte teknologier, lange serviceintervaller og stor holdbarhet gjør at Stralis X-WAY vil vise betydelige besparelser når det gjelder vedlikehold og reparasjoner. Skivebremser kutter kostnadene ytterligere når det gjelder slitasje. Dette, i tillegg til meget god drivstofføkonomi, innebærer utmerket totaløkonomi (Total Cost of Ownership).

De drivstoffreduserende teknologiene inkluderer systemer som HI-CRUISE og SMART tilbehør som har gitt 11,2% drivstoffreduksjon i langtransportbilen Stralis XP, i henhold til tester utført av TÜV SÜD, en av verdens ledende tekniske service-organisasjoner.

Den modulære konstruksjonen til Stralis X-WAY gir ultimat fleksibilitet når det gjelder å tilpasse kjøretøyet til spesifikke krav fra varierte transportforhold. Kunder kan velge mellom trekkvogner og lange chassis, forskjellige aksler, fjærsystemer, motorer og girkasser, samt ikke minst Hi-Traction hydrostatisk forhjulsdrift. Det er også et bredt utvalg av motor- og girkasse-kraftuttak, samt homologering for vei og offroad. Det brede utvalget i spesifikasjoner og komponenter, den strukturelle styrken og lav chassisvekt resulterer i et kjøretøy som kan konfigureres for svært varierte transportforhold.

Stralis X-WAY har også et stort utvalg av førerhus: AD (Active Day) kort førerhus med lavt tak, AT (Active Time) langt førerhus med lavt eller mellomhøyt tak, og for de som krever ultimat komfort, AS (Active Space) langt førerhus konstruert med sjåføren i fokus for langtransport med nye Stralis XP. Sjåførene vil oppleve like høy komfort og sikkerhet på de lange strekningene på god vei som på de korte offroad-strekningene for å komme det siste stykket til der de skal laste eller losse.

Lanseringen  på den internasjonale transportutstillingen

Kjøretøyet produseres på Madrid-fabrikken til IVECO, den første produksjonsenheten til CNH Industrial Group som har oppnådd Gold Level i World Class Manufacturing (WCM) program, en av de høyeste standarder for integrert styring av produksjon og prosesser.

Stralis X-WAY vil være tilgjengelig hos IVECO-forhandlerne i hele Europa fra september 2017. Den internasjonale lanseringen for publikum vil finne sted på den 14. utgaven av Solutrans, den internasjonale transportutstillingen som finner sted fra 21. til 25. november på Lyon Eurexpo. Stralis X-WAY er selvsagt en aktuell kandidat til den prestisjefylte prisen “International Truck of the Year 2018”.

SOFTWARE/13. juli 2018

Bruker teknologi for å effektivisere flyplassdriften

Etter at Widerøe Ground Handling inngikk avtalen om å overta store deler av bakkevirksomheten til SAS, trengte de et felles støttesystem for å håndtere driften på best mulig måte. Med bistand fra Lexit Group har de kommet frem til en optimal løsning. Les hele saken

ALKOLÅS/11. juli 2018

EU ønsker å innføre 11 sikkerhetssystemer

EU ønsker å innføre 11 sikkerhetssystemer inkludert monteringsanvisning om bruk av alkolås på nye biler innen 2021. Målet er å bidra til å halvere antall dødsulykker i trafikken. Det er bladet Autocar som nylig setter fokus på EUs sikkerhetsliste som består av alkolås, automatisk nødbrems, trøtthetsvarsler, svart boks, automatisk nødblink, intelligent fartsholder, fil-assistent, bedre fotgjengerbeskyttelse, ryggekamera og sensorer, bedre passasjerbeskyttelse og forbedrede sikkerhetsbelter. Les hele saken

KOLLEKTIVTRANSPORT/10. juli 2018

Regjeringen følger opp Nasjonal transportplan med ny handlingsplan for kollektivtransport

– Bedre kollektivløsninger vil gi folk flest bedre mobilitet og større fleksibilitet i hverdagen. I byene kan bedre kollektivløsninger bidra til å gjøre privatbilen overflødig for mange. Derfor har vi prioritert kollektivtransporten høyt i Nasjonal transportplan, og derved kan en rekke byer øke sin lokale satsing på kollektivtrafikk kraftig. Les hele saken

Til toppen