Første MAN TGE solgt i Norge
(Foto: MAN)

Første MAN TGE solgt i Norge

Trengereid T.K.T AS er en god MAN kunde som nå også tar i bruk den minste MAN som kan leveres. Med TGE har MAN et nyttekjøretøyprogram som strekker seg fra 3,5 tonn og opp til de tyngste spesialkjøretøy. Den første TGE på norsk jord er solgt av Harald Molnes ved MAN Truck & Bus sin avdeling i Stavanger, og utleveres i april.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Trengereid har valgt en pickup-versjon av MAN TGE med en 2.0-liters dieselmotor på 140 hk. Den har en 8-trinns automatgirkasse fra ZF og akselavstand på 3.640 mm.

Bilen er meget godt utstyrt med blant annet automatisk klimaanlegg og luftavfjæret førersete med setevarme. DAB+ radio er selvsagt standard, og bilen har MAN sin mediapakke med 8 tommers infotainment system og herlig lyd.

Komfortabel passasjersofa med god plass til to, multifunksjonsratt, sidegardiner, godt med leselys og opplyste oppbevaringsbokser er noen av de praktiske detaljene som gjør hverdagen enklere.

Utvendig finner vi vidvinkelspeil med LED blinklys på begge sider. Bakkestarthjelp er standard, og det er lys i stigtrinnene. På denne bilen har man valgt bort reservehjulet til fordel for reparasjons-sett med 12 volts luftkompressor.

Alt etter utførelse kan MAN TGE leveres med en rekke assistentsystemer som gjør hverdagen både enklere og mer sikker. Ryggeassistent, parkeringsassistent, tilhengerassistent, sidevindbeskyttelsesassistent, nødbrems-assistent, fjernlysassistent, trafikkskiltgjenkjenning, tretthetsvarsling, unnamanøvringsassistent, avstands-tempomat med hastighetsbegrensning for å nevne noen.

ALKOLÅS/12. desember 2018

Alkolås skaper økt trygghet for kommunale kjøretøy

Norske kommuner og fylkeskommuner eier mange biler, nyttekjøretøy og busser. Stadig flere kjøretøy i Norge får nå innmontert alkolås som følge av at Stortinget våren 2018 vedtok endringer i vegtrafikkloven. De nye reglene som trer i kraft fra nyttår betyr at alle nye busser og minibusser som skal brukes i persontransport mot vederlag fra 1. januar 2019 skal ha alkolås. Les hele saken

LOGISTIKK/10. desember 2018

Samarbeider for å redusere time-to-market for 3D-printede deler

PostNord AB, leverandøren av kommunikasjons- og logistikkløsninger i Norden, kunngjorde at selskapet har inngått partnerskap med GKN Powder Metallurgy, en ledende innovasjonsutviklingspartner innen produksjonsindustrien. Samarbeidet vil gjøre 3D-print av deler i produksjonsindustrien til et mer åpent og tilgjengelig marked. Les hele saken

Til toppen