Murat Kutluay
Murat Kutluay (Foto: Birger Morken)

Fra truckfører til senioranalytiker

Nye muligheter for Murat i Posten-konsernet. Murat Kutluay (30) har gått gradene og grepet mulighetene som har bydd seg.

  • Logistikk
Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

− Jeg er veldig glad i tall, gå i dybden, finne sammenhenger. Derfor er stillingen som senioranalytiker drømmejobben for meg. Samtidig kjenner jeg ulike sider av konsernet, og er veldig godt orientert om livet i driften, sier Murat.

Driftsbakgrunn

Siste året på videregående begynte han i Posten, i sorteringen på Brevsenteret i Oslo sentrum. Da det ble avviklet i 2010, fulgte han med til Østlandsterminalen. Han har også bakgrunn fra postdistribusjon på Skullerud, og som terminalarbeider ved Brings godsterminal på Karihaugen. Innimellom studerte han til siviløkonom ved BI og NMBU. Han søkte mange jobber for å få brukt utdannelsen, men uten napp.

− Jeg kom til ett intervju, og der måtte jeg legge frem passet mitt. Det er jo ikke fritt for at man føler seg litt mistenkeliggjort. Jeg tror grunnen til at det ikke ble flere intervjuer, er sammensatt. Orker ikke å legge for mye vekt på at det har noe med navnet mitt å gjøre, det at jeg ikke hadde relevant jobberfaring spilte nok også inn. 

Gjorde forskjellen

Karriere i Posten-konsernet:

  • Begynte i Posten i 2005.
  • Jobbet bl.a. på Brevsenteret, ØT, distribusjon og Bring Karihaugen.
  • Begynte i divisjon E-handel som analytiker via "Du gjør forskjellen" i 2015
  • Begynte i Logistikk Norge, avd. Salgsutvikling og marketing som senioranalytiker september 2016 (vikariat), fast stilling et halvt år senere.
  • Begynte i E-handel og logsitikk i avd. Salesforce januar 2018 som Senior Salesforce Analyst.

Siviløkonomen, med truckførerbevis T1, T2 og T4, jobbet nattskift på terminalen på Karihaugen da han så at det ble annonsert etter kandidater til et nytt kull av «Du gjør forskjellen»-programmet på postennorge.no.

− Jeg kjente til det gjennom kolleger som hadde gått der tidligere, og visste at det skulle være nytt opptak. Tenkte at nå var det min tur.

Det ble et vendepunkt i karrieren. Murat hospiterte som analytiker i Økonomiavdelingen i divisjon E-handel, og gikk så videre som vikar i avdeling Salgsutvikling og marketing i divisjon Logistikk. Der fikk han fast jobb som senioranalytiker i april 2017.

− Det var en drøm som gikk i oppfyllelse, og jeg får virkelig brukt utdannelsen min. Jeg lager blant annet salgsrapporter og analyser, både planlagt og mer ad hoc.

Lærte seg koding

Murat har også ansvar for analyseappen Wave i konsernets nye CRM-system Salesforce, noe som innebærer at han har måttet lære seg koding. Det tok han på strak arm.

− Jeg hadde ikke erfaring med koding i det hele tatt, så det var kjempespennende. Jeg liker å utfordre meg selv, blir det for komfortabelt mister jeg lett motivasjonen. 

Liker kulturen

Murat er født i Norge, av foreldre som kom fra Izmir i Tyrkia på 1970-tallet. Faren har hatt en rekke jobber, fra Christiania Spigerverk til Nordsjøen, mens moren var renholder i Postgirobygget. Både han og den eldre søsteren har tatt høyere utdannelse.

− Jeg er så fornøyd med jobben jeg har. Det er høyt under taket og rom for forslag og innspill. Jeg har alltid likt Posten-kulturen. Folk er så kunnskapsrike og hyggelige, du må bare spørre. Jeg har mange å takke, både i E-handel og Logistikk, og ikke minst Sharmin (Ahmed, ansvarlig for Postens mangfoldsarbeid, red. anm.), som har gitt meg en ubetalelig mulighet.

VONGTOG/21. februar 2019

– Skjerp kravene og få farlige vogntog bort fra veiene

Et stort flertall nordmenn mener kravene til vogntog bør skjerpes, viser en ny NAF-undersøkelse. I tillegg bør transportfirmaer og de som kjøper transporttjenester holdes medansvarlig for sikkerheten. – Vi kan ikke leve med utryggheten folk opplever med farlige vogntog, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF. Les hele saken

BOMPENGER/21. februar 2019

– Dette er bare bompenger på en ny måte

Stortinget bestemte seg tirsdag for å bestille «en utredning av ny teknologi som kan erstatte dagens bompengeordning». – Vi er overrasket og skuffet. Dette løser ikke noe som helst, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i medlemsorganisasjonen NAF. Les hele saken

Til toppen