Fyller Sør-Norge med hurtigladere

Fyller Sør-Norge med hurtigladere

Strømselskapet Fortum kurerer rekkeviddeangsten til elbilister i Sør-Norge, når de nå skal fylle hovedfartsårene med hurtigladere. Enova bidrar med 10,5 millioner kroner i investeringsstøtte.

  • Miljø
Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

I høst lyste Enova ut første runde med bygging av hurtigladere langs nasjonale transportkorridorer i Norge. Fortum er nå gitt tilsagnet etter å ha levert søknader med laveste støttebehov for samtlige av de seks strekningene i utlysingen:

  • E18 Oslo–Grenland–Kristiansand får 12 nye hurtigladere
  • E39 Kristiansand–Stavanger får 9 nye hurtigladere
  • E16 Sandvika–Bergen får 20 nye hurtigladere
  • RV7 Hønefoss–Gol og RV52 Gol–Borlaug får 6 nye hurtigladere
  • E6 Oslo–Trondheim får 14 nye hurtigladere
  • RV3 Kolomoen–Ulsberg får 16 nye hurtigladere

Enova stiller krav om at det skal være minimum to lademuligheter per femte mil på de angitte strekningene. I alt 77 nye hurtigladere blir fordelt på 44 ulike steder. For 37 av stedene er det ingen lademuligheter i dag, på resten blir det utvidet fra én til to lademuligheter. Nøyaktig plassering av alle laderne vil være klar innen 1. mai.

[factbox id="1"]

– Med denne tildelingen går ladeinfrastrukturen i Norge over i en ny fase. Vi ser fram til å gi elbilister en mye større frihet og en kur for rekkeviddeangst, når vi nå bygger ut ladestasjoner mellom de største byene i landet, sier leder Jan Haugen Ihle i Fortum Charge & Drive.

Langturer med elbil

Det er hurtigladere fra ulike operatører langs de fleste av strekningene allerede, men ikke mange nok for en trygg og forutsigbar ferdsel med elbil mellom byene.

– Å elektrifisere transportsektoren er et viktig grep på veien mot lavutslippssamfunnet. Disse nye hurtigladerne vil sørge for et sammenhengende ladetilbud langs noen av de mest trafikkerte veiene i Sør-Norge. Når elbilen kan brukes også på langturer, trenger du ikke lenger en annen bil, sier markedsdirektør Audhild Kvam i Enova.

[factbox id="2"]

De nye hurtigladerne blir kompatible med alle typer elbiler, og elbilister vil kunne benytte ladestasjonene uten å ha abonnement.

– Vi håper og tror denne utbyggingen vil bidra til å øke etterspørselen og utvikle markedet for lading av elbil. Vi er godt fornøyd med at det ble reell konkurranse på alle strekningene. Dette viser at det er investeringsvilje i markedet, og at konkurranseformen fungerer, sier Kvam.

De nye laderne skal være på plass innen 1. november 2016. Neste utlysingsrunde kommer i januar 2016.

Fortum samarbeider om utbyggingen med blant andre Ringerikskraft, Renault, McDonald’s og BKK. RBI Norge (Renault) dekker kostnaden for alle de mellomraske laderne.

KOLLEKTIVTRANSPORT/19. mars 2019

Byvekstavtale for Trondheimsområdet klar

15.mars ble utkastet til byvekstavtale for Trondheimsområdet undertegnet. Målet med avtalen er at vekst i persontrafikken skal skje med kollektivtrafikk, sykkel eller gange. -Det har vært et stort fokus på jernbanens rolle og muligheter i dette arbeidet, sier leder for regional samhandling i Midt- og Nord-Norge, Anne Skolmli. Les hele saken

LOGISTIKK/18. mars 2019

Utnevnt til ny administrerende direktør DHL Express Europe

DHL Express har utnevnt Alberto Nobis som ny administrerende direktør for Europa. Nobis var Global CFO for DHL Express fra 2009 til 2012, før han flyttet tilbake til sitt hjemland Italia i 2013. Som administrerende direktør for DHL Express Italia bidro Alberto Nobis til å drive divisjonens vekst i det italienske markedet. Fra 1. januar 2019 har han tatt over ansvaret for Express Europe etter John Pearson, som ble Global CEO for DHL Express. Les hele saken

Til toppen