Grønn yrkestransport på ville veier
(Foto: Pixabay)

Grønn yrkestransport på ville veier

Einar Spurkeland i Schenker AS tar et oppgjør med miljøpolitikken. Han mener kollektiv varetransport og bylogistikk må få en mer sentral plass i myndighetenes transportplaner.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

I et innlegg i Dagens Næringsliv (27.7.2017) tar Einar Spurkeland i Schenker AS et oppgjør med miljøpolitikkens ensidige tro på el-bilen som frelser også i varetransport og fremhever at kollektiv varetransport (samlasting) og bylogistikk må få en mer sentral plass i myndighetenes transportplaner.

Varetransport straffes

I dag straffes kollektiv varetransport med køståing, høye bomavgifter og vanskelige leveringsforhold. Rabatter i bommene for lastebiler er også fjernet i Førde og Gudbrandsdalen, mens personbiler får rabatt. Nye bomstasjoner spretter opp over alt og fører til kostnadsøkninger for varelevering.

GODSTRANSPORT/17. august 2018

Vellykket debatt på Fullriggeren Sørlandet

På Arendalsuka 2018 inviterte Norconsult til debatt for å sikre bedre styring av godsflyt mellom sjø og jernbane. Fullriggeren Sørlandet ble fylt til randen med over 80 deltagere, deriblant politikere, havnesjefer, beslutningstagere og andre havneinteresserte debattanter og gjester. Les hele saken

LOGISTIKK/17. august 2018

Bygger nytt logistikksenter i Hirtshals

Color Line bygger et logistikksenter på totalt 18 000 m2 i Hirtshals. I tråd med Color Lines miljøprofil bygges senteret etter danske standarder og krav der bærekraftige løsninger er prioritert. Det første spadetaket tas fredag, og de første 9 400 m2 av bygget vil stå klare i september 2019. Les hele saken

Til toppen