Ordfører Marianne Borgen.
Ordfører Marianne Borgen. (Foto: Posten)

Grønt og blått frimerke markerer Oslo som europeisk miljøhovedstad

Blå fjord, grønn skog – og den europeiske miljøhovedstaden i midten. Det er motivet på frimerket Posten gir ut for å markere at 2019 er året da Oslo er europeisk miljøhovedstad. «The blue and the green and the city in between» er valgt som slagord for året – og det gjenspeiler seg i frimerkemotivet, som er designet av Kristin Granli.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

– Hvilket vakkert frimerke! Det viser tanken bak Oslo som europeisk miljøhovedstad – og forteller mye om våre ambisjoner, sa ordfører Marianne Borgen da hun avduket frimerket.

Samtidig fikk hun overrakt en bunke postkort tegnet av elever klasse 5C på Ila skole – og fraktet til Rådhuset i et av Postens nullutslippskjøretøy. Barna hadde gode tanker om hvordan Oslo skal bli en god miljøhovedstad – og ordføreren lovet å lese forslagene nøye.

– Posten har ambisiøse miljømål – og det er ikke minst viktig i Oslo. Vi ønsker å bidra til å skape en bedre og mer miljøvennlig by – og gjennomfører en rekke tiltak for at vår virksomhet skal bli klimanøytral. Derfor er dette frimerket spesielt for oss, og vi gleder oss til å være samarbeidsparter for kommunen i miljøhovedstadsåret 2019, sier kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten.

Frimerket gis ut 4. januar, som er åpningsdagen for Oslo som europeisk miljøhovedstad. Hele åpningshelgen vil Posten ha et minipostkontor på SALT på Langkaia – der det også skal skje en rekke andre aktiviteter. Her kan alle tegne eller skrive sin egen miljøhilsen – og få et gratis frimerke for å sende den til den de selv ønsker.

Frimerket har verdi 23 kroner – for vanlige brev i Norge mellom 21 og 50 gram.

KOLLEKTIVTRANSPORT/19. mars 2019

Byvekstavtale for Trondheimsområdet klar

15.mars ble utkastet til byvekstavtale for Trondheimsområdet undertegnet. Målet med avtalen er at vekst i persontrafikken skal skje med kollektivtrafikk, sykkel eller gange. -Det har vært et stort fokus på jernbanens rolle og muligheter i dette arbeidet, sier leder for regional samhandling i Midt- og Nord-Norge, Anne Skolmli. Les hele saken

LOGISTIKK/18. mars 2019

Utnevnt til ny administrerende direktør DHL Express Europe

DHL Express har utnevnt Alberto Nobis som ny administrerende direktør for Europa. Nobis var Global CFO for DHL Express fra 2009 til 2012, før han flyttet tilbake til sitt hjemland Italia i 2013. Som administrerende direktør for DHL Express Italia bidro Alberto Nobis til å drive divisjonens vekst i det italienske markedet. Fra 1. januar 2019 har han tatt over ansvaret for Express Europe etter John Pearson, som ble Global CEO for DHL Express. Les hele saken

Til toppen