Hele banenettet må moderniseres

Hele banenettet må moderniseres

Jernbanealliansen har i tilknytning til Nasjonal Transportplan prioritert et knippe prosjekter, men "glemte" Bergensbanen.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Kommentar fra DB Schenker.

Vestlandsmediene har følgelig kritisert Jernbanealliansen for å tenke for mye på Østlandet.

Med jernbanen er det slik at det har liten hensikt å satse kun på Østlandet. Dersom det ikke er sikre spor til de andre landsdelene, så hjelper det ikke  med gode spor rundt Oslo. Da havner godset på trailere.

Det er også langt på vei det som har skjedd. Veksten i godstrafikken kommer på veinettet fordi banenettet ikke holder mål. Stortinget kan gjøre noe med dette og sørge for at de store byene har god forbindelse og effektive terminaler i begge ender.

En annen side ved manglende jernbanesatsing for gods er at det da åpner seg et stadig større marked for utenlandske trailere. Godset må frem - og da velger vareeierne de løsningene som sikrer rask og effektiv transport.

KOLLEKTIVTRANSPORT/19. mars 2019

Byvekstavtale for Trondheimsområdet klar

15.mars ble utkastet til byvekstavtale for Trondheimsområdet undertegnet. Målet med avtalen er at vekst i persontrafikken skal skje med kollektivtrafikk, sykkel eller gange. -Det har vært et stort fokus på jernbanens rolle og muligheter i dette arbeidet, sier leder for regional samhandling i Midt- og Nord-Norge, Anne Skolmli. Les hele saken

LOGISTIKK/18. mars 2019

Utnevnt til ny administrerende direktør DHL Express Europe

DHL Express har utnevnt Alberto Nobis som ny administrerende direktør for Europa. Nobis var Global CFO for DHL Express fra 2009 til 2012, før han flyttet tilbake til sitt hjemland Italia i 2013. Som administrerende direktør for DHL Express Italia bidro Alberto Nobis til å drive divisjonens vekst i det italienske markedet. Fra 1. januar 2019 har han tatt over ansvaret for Express Europe etter John Pearson, som ble Global CEO for DHL Express. Les hele saken

Til toppen