I fremtiden kan en robothund levere varene dine
(Illustrasjon: Continental )

I fremtiden kan en robothund levere varene dine

Teknologi- og dekkprodusenten Continental ser for seg en fremtid der førerløse biler og robothunder vil levere varer til kunder.

  • Robot
Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Continental flytter stadig grenser i sine fremtidsscenarioer, og under CES-messen i Las Vegas nylig viste det tyske selskapet frem sin visjon om en «sømløs» fremtid hvor førerløse biler frakter varer til kunder, og hvor robothunder tar varene ut av bilen og helt frem til døra. På den måten kan man få levert varer uten at det er mennesker som verken leverer eller tar imot varene.

Bilene som brukes er konseptbilen Continental Urban Mobility Experience (CUbE). Denne bilen er elektrisk og regnes som en løsning på den såkalte «siste eller første kilometeren» innen urban transport. CUbE vil kunne frakte mennesker eller varer fra hjemmene sine og til for eksempel togstasjoner eller elektriske og selvkjørende semitrailere.

Denne sømløse transportløsningen kan være perfekt for fremtidens smarte byer.

– Estimater viser det vil være et større behov for å frakte varer enn personer i fremtidens byer. Med vår ekspertise på teknologi og analyse kan vi ha gode løsninger for hvordan man skal løse utfordringene med transport i fremtidens byer. Med hjelp av roboter kan vi få levert varene våre på døra. Vår visjon er altså en førerløs bil som har med seg det vi kan kalle robothunder, sier Ralph Lauxmann, sjef for «Systems & Technology, Chassis & Safety Divisions» hos Continental.

Både bilen og robothundene er elektriske og går av seg selv.

– Ettersom netthandel blir mer og mer vanlig, samtidig som byene blir større med de utfordringene det fører med seg av køer, kan denne sømløse transportløsningen være perfekt for fremtidens smarte byer, sier Lauxmann.

SYSTEM/ 9. april 2019

Lanserer smart og sikkert styresystem som styrer alt utstyr på lastebilen

Etter et par år med utvikling og harde tester er Mählers nye proporsjonale styresystem MC3 nå klart til lansering. Systemet er utviklet for mykere, sikrere og mer intuitiv styring av både plog, høvelblad, spreder og tippflak. MC3 er bygd for fjernsupport; via mobilnettet kan man koble opp styresystemet og få teknisk support, uavhengig av hvor man befinner seg. MC3 oppfyller dessuten den nyeste og ledende maskinsikkerhetsstandarden, EN ISO 13849, og er dermed et av de sikreste styringssystemene på markedet for veivedlikeholdsprodukter. Les hele saken

LOGISTIKK/ 8. april 2019

Satser på bærekraftig vekst

Dachser rapporterte en betydelig vekst også for 2018. Logistikkleverandøren økte nettoomsetningen med 5,5 prosent til 5,57 milliarder euro. I likhet med året før økte antall forsendelser med 2,5 prosent, til 83,7 tonn, og antall tonn økte med 3,0 prosent, til 41,3 tonn. Med totalt 30 609 ansatte, en økning på 1511 fra året før, er Dachsers arbeidsstyrke større enn noen gang. Les hele saken

Til toppen