I fremtiden kan en robothund levere varene dine
(Illustrasjon: Continental )

I fremtiden kan en robothund levere varene dine

Teknologi- og dekkprodusenten Continental ser for seg en fremtid der førerløse biler og robothunder vil levere varer til kunder.

  • Robot
Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Continental flytter stadig grenser i sine fremtidsscenarioer, og under CES-messen i Las Vegas nylig viste det tyske selskapet frem sin visjon om en «sømløs» fremtid hvor førerløse biler frakter varer til kunder, og hvor robothunder tar varene ut av bilen og helt frem til døra. På den måten kan man få levert varer uten at det er mennesker som verken leverer eller tar imot varene.

Bilene som brukes er konseptbilen Continental Urban Mobility Experience (CUbE). Denne bilen er elektrisk og regnes som en løsning på den såkalte «siste eller første kilometeren» innen urban transport. CUbE vil kunne frakte mennesker eller varer fra hjemmene sine og til for eksempel togstasjoner eller elektriske og selvkjørende semitrailere.

Denne sømløse transportløsningen kan være perfekt for fremtidens smarte byer.

– Estimater viser det vil være et større behov for å frakte varer enn personer i fremtidens byer. Med vår ekspertise på teknologi og analyse kan vi ha gode løsninger for hvordan man skal løse utfordringene med transport i fremtidens byer. Med hjelp av roboter kan vi få levert varene våre på døra. Vår visjon er altså en førerløs bil som har med seg det vi kan kalle robothunder, sier Ralph Lauxmann, sjef for «Systems & Technology, Chassis & Safety Divisions» hos Continental.

Både bilen og robothundene er elektriske og går av seg selv.

– Ettersom netthandel blir mer og mer vanlig, samtidig som byene blir større med de utfordringene det fører med seg av køer, kan denne sømløse transportløsningen være perfekt for fremtidens smarte byer, sier Lauxmann.

VONGTOG/21. februar 2019

– Skjerp kravene og få farlige vogntog bort fra veiene

Et stort flertall nordmenn mener kravene til vogntog bør skjerpes, viser en ny NAF-undersøkelse. I tillegg bør transportfirmaer og de som kjøper transporttjenester holdes medansvarlig for sikkerheten. – Vi kan ikke leve med utryggheten folk opplever med farlige vogntog, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF. Les hele saken

BOMPENGER/21. februar 2019

– Dette er bare bompenger på en ny måte

Stortinget bestemte seg tirsdag for å bestille «en utredning av ny teknologi som kan erstatte dagens bompengeordning». – Vi er overrasket og skuffet. Dette løser ikke noe som helst, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i medlemsorganisasjonen NAF. Les hele saken

Til toppen