Investerer i nettverket for veitransport

Investerer i nettverket for veitransport

Dachser tilføyer nå ny kapasitet i nettverket for veitransport ved flere tyske anlegg. I nord blir anleggene i Bremen og Hamburg utvidet. Byggingen er også i gang i Alsdorf nær Aachen og i Dissen nær Bielefeld.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Totalt investerer Dachser rundt 60 millioner euro ved de fire anleggene, og bygger nesten 35 000 kvadratmeter nye lager- og kontorlokaler.

- Ved at vi kontinuerlig utvider og moderniserer anleggene våre, sikrer vi at Dachsers nettverk for veitransport tilbyr gjennomgående høy kvalitet, sier Michael Schilling, Chief Operations Officer (COO) Road Logistics hos Dachser.

Større kapasitet i Nord-Tyskland

De ansatte flyttet inn i de nye bygningene til Dachsers anlegg i Bremen i begynnelsen av mars. Dachser investerte nærmere 20 millioner euro i cross-docking terminal på sørsiden av Weser, og tilføyd 8 800 kvadratmeter med lagerplass og 102 porter for logistikksenteret i Bremen. Ytterligere 2 500 kvadratmeter er bygget for kontorer.

Det blir også bygd en ny cross-docking teminal ved Dachser Food Logistics avdeling i Hamburg. Med et areal på 6 800 kvadratmeter vil anleggene være operasjonelt og fysisk atskilt, og vil bli brukt til å håndtere matvarer samt industrielle varer fra naboavdelingen Dachser European Logistics. Det blir også bygd ytterligere 1 200 kvadratmeter med kontorlokaler. Arbeidet, som representerer en investering på rundt 15 millioner euro, skal etter planen være fullført i august.

Investeringer for Dachser Food Logistics

Dachser ekspanderer Alsdorf-avdelingen i et eget anlegg som ligger innenfor grensetrekanten mellom Tyskland, Belgia og Nederland. Den nye temperaturkontrollerte cross-docking terminalen og kontraktlogistikk-lageret til Food Logistics representerer et tilskudd på 6 800 kvadratmeter, og 2 500 av disse vil bli reservert for lagring av mat. Dachser har drevet virksomhet i Alsdorf siden 1985, og investerer nå 12,5 millioner euro i nye bygg for anlegget. Driften er planlagt å starte i juli. Samtidig brukes det 3,5 millioner euro på en omfattende renovering av det eksisterende anlegget.

Dachser bygger også flere anlegg for Food Logistics i Dissen i Niedersachsen. Avdelingskontorets cross-docking terminal blir utvidet med 4 430 kvadratmeter, pluss ytterligere 1 370 kvadratmeter med kontorlokaler. Eksisterende bygninger vil også bli renovert. Byggearbeidene i Dissen er planlagt ferdigstilt innen juli. Dachser etablerte avdelingskontoret i Dissen i 2005, og har siden den gang stadig investert i anlegget. De nåværende bygge- og renoveringsaktivitetene beløper seg til rundt 8,5 millioner euro.

SAMFERDSEL/15. mai 2019

El-ferger bedre enn bro og tunnel?

– Det er grunn til å reise spørsmålet om hvorvidt el-ferger kan være et bedre alternativ enn kostbare broer og tunneler i tiden som kommer. Se bare på den såkalte «fergefri» kystvegen fra Stavanger til Trondheim. Det kan kanskje finnes bedre alternativer. Les hele saken

LOGISTIKK/14. mai 2019

Oslo City Hub er åpnet

Logistikkleverandøren DB Schenker åpnet 8. mai sitt første distribusjonssenter for utslippsfri distribusjon i Oslo, den nye Oslo City Hub. Den sentralt beliggende nye terminalen vil redusere CO2-utslippene av by distribusjon med 80% ved hjelp av elektriske biler og e-sykler. Oslo City Hub er en del av Electric City, Oslo by sin feltaktivitetssatsing knyttet til byens status som Europas Miljøhovedstad 2019. Les hele saken

KJØRETØY/13. mai 2019

Populær modell blir igjen tilgjengelig i Norge

Volvo lanserer nå det ekstra store Globetrotter XXL førerhuset som første gang ble tatt frem for Australia i 2008. Dette ble tilgjengelig på Volvo FH i 2009 og det ble totalt levert 159 FH med XXL – førerhus i FH Classic-serien i Norge den gangen. Nå lanseres dagens Volvo FH-modell med det spesielle førerhuset. Les hele saken

Til toppen