Iveco fikk Europeisk Transportpris for Bærekraft

Iveco fikk Europeisk Transportpris for Bærekraft

Iveco har mottatt Europeisk Transportpris for Bærekraft 2016 i kategorien for distribusjonskjøretøy. Prisen er en anerkjennelse for “Iveco Vision” konseptet som bygger på selskapets historie når det gjelder å fokusere på bærekraft og innovativ transport-teknologi.

  • Miljø
Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

[factbox id="1"]

Fokus på bærekraftig transport

Ivecos fokus på bærekraftig transport fikk anerkjennelse gjennom Europeisk Transportpris for Bærekraft 2016 som organiseres av det tyske magasinet “Transport”. Prisen ble tildelt for “Iveco Vision” konseptet som den beste og mest integrerte tilnærmingen til fremtidens urbane behov for transport. Den er akkurat som slagordet “Iveco. Din partner for bærekraftig transport”. Her er det snakk om å videreutvikle transportløsninger for personer og gods på det urbane markedet for elektromobilitet som kommer til å være raskt voksende. Dette gjenspeiler Ivecos kjerneverdier for teknologi som har som siktemål å redusere de totale kostnadene (Total Cost of Ownership) og utvikling av løsninger for bærekraftig transport, samt å være en sann forretningspartner med kundene.

"Iveco Vision"

"Iveco Vision" konseptet er neste skritt i denne retning. Det kombinerer bærekraft med sikkerhet, ergonomi og fremtidig fremdriftsteknologi med rent elektrisk drift uten lokale utslipp og med særdeles lavt støynivå for bruk i byområder, samt hybrid fremdrift for lengre kjøring utenfor byen med en reduksjon i drivstofforbruk og CO2-utslipp på inntil 25%. Energi-splitten mellom termisk og elektrisk drift er kontrollert med en algoritme som styrer en egenutviklet overføringsgirkasse som åpner for forskjellige muligheter når det gjelder fremdrifts-arkitektur.

“Iveco Vision” har et adaptivt grensesnitt mellom menneske og maskin (inklusive et demonterbart nettbrett som kommuniserer med den innebygde elektronikken), samt et innovativt automatisk lastesystem med variabelt gulv og nye løsninger for lastsikring. Målet er å minimere belastningen på sjåføren under oppdraget, ikke minst ved at man får tilgang til lasterommet fullt oppreist og uten anstrengelser.

Konseptet smelter sammen funksjoner med form. Dette gjelder blant annet "total synlighet" hvor man kan se rett gjennom hjørnestolpene som sikrer ubegrenset sikt. Flere kameraer gir fullstendig oversikt over området rundt bilen. Et øvre felt over frontruten gir full panoramautsikt.

Bærekraftige transportløsninger

“Iveco Vision” drar nytte av merkets omfattende kompetanse om bærekraftige transportløsninger utviklet gjennom hele selskapets historie. Iveco er ledende i Europa innen bærekraft som en del av CNH Industrial som også er kåret som ledende i industrien på bærekraft av Dow Jones bærekraft-indeksen for femte år på rad.

Iveco har også vært ledende innenfor bruk av naturgass i busser, varebiler og lastebiler siden 1983. Selskapets bruk av alternative drivstoffer for lastebiler inkluderer også flytende naturgass (LNG). Innenfor bydistribusjon har Daily Electric vært på veien siden 1986, og den siste generasjonen er nylig blitt lansert.

BIODRIVSTOFF/18. oktober 2018

Omsetningen av avansert biodrivstoff øker

Tall fra Skattedirektoratet viser at omsetningen av avansert biodrivstoff i første halvdel av 2018 har økt betydelig sammenliknet med fjoråret. – En gledelig utvikling, mener Drivkraft Norge og Nobio, som begge er en del av samarbeidet Biodrivstoff 2030. Organisasjonene advarer mot å gjøre kortsiktige endringer i biodrivstoffpolitikken. Les hele saken

KJØRETØY/16. oktober 2018

En milepæl for Volvo FH – bil nummer 1 million ble levert på IAA i Hannover

Volvo Trucks‘ flaggskip, Volvo FH, feirer 25 års jubileum i år og er en av transportbransjens største suksesser noensinne. Nå har jubileumsbilen passert en ny spennende milepæl. Den 19. september ble Volvo FH nummer 1 million overlevert til en stolt kunde på IAA-messen i Hannover av Claes Nilsson, president i Volvo Trucks. Les hele saken

Til toppen