IVECO undertegner avtale om 610 Stralis XP og NP

IVECO undertegner avtale om 610 Stralis XP og NP

Den europeiske logistikkoperatøren bekrefter sitt bærekraftige transport-partnerskap med IVECO. Avtalen er en av de mest betydningsfulle i Europa til dags dato for IVECO når det gjelder selskapets nyeste generasjon Stralis hvor Lannutti har valgt de mest avanserte versjonene med tanke på drivstofforbruk og miljømessig bærekraft.

  • Miljø
Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

IVECO, en del av CNH Industrial (NYSE: CNHI /MI: CNHI), har undertegnet en avtale med den europeiske logistikkgruppen om levering av 610 Stralis.

Leveransen vil bestå av fire forskjellige typer tunge nyttekjøretøy for å dekke de varierte transportbehovene hos Lannutti Group. Modellene som skal leveres, kommer fra Stralis XP-serien, den mest drivstoffeffektive lastebilen tilgjengelig på det europeiske marked, og Stralis NP-serien (Natural Power), den første naturgassdrevne lastebilen som egner seg for langtransport.

Den første naturgassdrevne lastebilen

Alle Stralis XP-modellene som skal leveres, er utstyrt med IVECO Cursor 11-motorer produsert av CNH Industrials motorselskap FPT Industrial og med effekter på 460 og 480 hk. Disse modellene ble valgt av Lannutti Group for å kunne redusere drivstofforbruket og øke nyttelasten. Stralis NP-modellene er utstyrt med IVECO Cursor 9-motorer, disse også fra FPT Industrial. Disse bilene har to LNG-tanker (Liquefied Natural Gas) som sikrer en rekkevidde på inntil 1.500 km.

- Det er meget tilfredsstillende å se at vårt partnerskap med Lannutti blomstrer over år og fortsetter med nye produktutviklinger. Dette er en av de viktigste europeiske avtaler vi har inngått når det gjelder antall kjøretøy, 610 Stralis XP og NP, som begge er bærekraftige løsninger for transport. Her finner vi de aller bestytende kjøretøyene når det gjelder reduksjon i drivstofforbruket og den første naturgassdrevne lastebilen som virkelig egner seg til langtransport, uttaler Pierre Lahutte, toppsjef i IVECO.

SYSTEM/ 9. april 2019

Lanserer smart og sikkert styresystem som styrer alt utstyr på lastebilen

Etter et par år med utvikling og harde tester er Mählers nye proporsjonale styresystem MC3 nå klart til lansering. Systemet er utviklet for mykere, sikrere og mer intuitiv styring av både plog, høvelblad, spreder og tippflak. MC3 er bygd for fjernsupport; via mobilnettet kan man koble opp styresystemet og få teknisk support, uavhengig av hvor man befinner seg. MC3 oppfyller dessuten den nyeste og ledende maskinsikkerhetsstandarden, EN ISO 13849, og er dermed et av de sikreste styringssystemene på markedet for veivedlikeholdsprodukter. Les hele saken

LOGISTIKK/ 8. april 2019

Satser på bærekraftig vekst

Dachser rapporterte en betydelig vekst også for 2018. Logistikkleverandøren økte nettoomsetningen med 5,5 prosent til 5,57 milliarder euro. I likhet med året før økte antall forsendelser med 2,5 prosent, til 83,7 tonn, og antall tonn økte med 3,0 prosent, til 41,3 tonn. Med totalt 30 609 ansatte, en økning på 1511 fra året før, er Dachsers arbeidsstyrke større enn noen gang. Les hele saken

Til toppen