Kjøper Salto Ladestasjon AS

Kjøper Salto Ladestasjon AS

DEFA AS har kjøpt Salto Ladestasjoner AS. Kjøpet inkluderer også datterselskapet Cloudcharge AB. Salto er Norges ledende leverandør av ladestasjoner og infrastruktur til el- og hybridbiler.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Cloudcharge AB tilbyr betalings og administrasjonsløsninger til eiere av ladeparker og ladepunkter. DEFA AS er global markedsleder innen lading og forvarming av diesel og bensindrevne biler, og tilbyr også en rekke tilhørende digitale løsninger.Selskapenes kombinerte kompetanse og erfaring gir større konkurransekraft og gode rammebetingelser for utvikling av innovativesystemer og teknologiske løsninger.

Krever store nye investeringer for å fortsette veksten

- Vi setter stor pris på å få alle fra Salto med på laget. Den unike kunnskapen og erfaringen de tar med seg vil gi oss alle en mengde nye muligheter som vi gleder oss til å utnytte», sier Bård Klungseth, CEO i DEFA Gruppen.

- Ladestasjoner og infrastruktur for el- og hybridbiler er en naturlig og nå viktig del av vår produktportefølje. Vi er svært tilfreds med å ha funnet et miljø som deler våre verdier, ambisjoner og vårt fokus på kvalitet.

Salto står ved en milepæl som krever store nye investeringer for å fortsette veksten.

- Vi så etter en partner som kan hjelpe oss å vokse videre og sikre gode arbeidsplasser fremover.DEFA har en velutviklet salgsorganisasjon mot bilforhandlere og rådgivende ingeniører i Norden. De har også stor innovativ kraft innen digitale tjenester. Vi mener DEFA er den beste kandidaten til å ta Salto videre. DEFAs tilstedeværelse på tre kontinenter gir oss uante muligheter til å overføre det vi har lært i Norge til nye markeder over hele verden, sier en av hovedpersonene bak Salto Ladestasjoner, Hedda Heyerdahl Braathen.

SMART TRANSPORT/20. februar 2019

Ford tester unikt transportsystem for mindre kø og forurensing

Ford tester et skybasert transportsystem med varebiler, sykkelbud og bud til fots for å levere pakker. Bilprodusenten forventer en kraftig økning i leveringseffektiviteten, færre køer og bedret miljø i urbane strøk. Les hele saken

TRANSPORTNÆRINGEN/19. februar 2019

Korleis skal vi løyse framtidas transportutfordringar

– Digitalisering og autonomi brukt på rett måte kan skape ein betre reisekvardag, effektivisere næringstransporten og hjelpe oss å nå andre viktige mål i transportpolitikken. Teknologi vil også vere avgjerande for å oppnå utslippskutt. Eg er difor glad for at vi gjennom Transport21 no samlar flinke og engasjerte folk som kan gje oss råd om korleis vi best kan innrette innsatsen for forsking og innovasjon i samferdselssektoren, seier samferdselsminister Jon Georg Dale. Les hele saken

Til toppen