Det nye explorerfartøyet skal bygges ved Kleven Verft i Ulsteinvik.
Det nye explorerfartøyet skal bygges ved Kleven Verft i Ulsteinvik. (Kleven)

Kleven skal levere explorer-fartøy i samarbeid med Lürssen

Kleven har inngått kontrakt om bygging av et 100 meter langt explorer-fartøy. Kontrakten er inngått i samarbeid med tyske Lürssen, som er verdsleiande innen design og bygging av store yachter.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Fartøyet vil bli bygd, teknisk sluttført og delvis utrustet ved Kleven Verft i Ulsteinvik, mens sluttutrusting og innreiing blir gjort ved Lürssen sitt Blohm+Voss-anlegger i Hamburg.

- Vi er stolte over å kunne offentliggjøre det første resultatet av samarbeidet mellom Kleven og Lürssen, sier Ståle Rasmussen, konsernsjef i Kleven.

- Med over 140 års historie i luksusyachtmarkedet, er Lürssen det desidert mest erfarne og kunnskapsriker selskapet i bransjen, og vi er stolte over at de har valgte Kleven som sin langsiktige partner for utvikling av framtidsretta, høyteknologiske fartøy. Dette første fartøyet skal blant annet ha en stor og avansert batteripakke.

- Kombinasjonen av Lürssen sine verdsleiande design og Kleven sitt moderne og robotiserte produksjonsanlegg vil gi kundene et kvalitetsprodukt uten like, og vi voner dette vil bli en fruktbart samarbeid for alle parter, sier Ståle Rasmussen.

VEG/15. desember 2017

Norges viktigste utlandsforbindelse har fått økt trafikksikkerhet og vegstandard

E18 Riksgrensen – Ørje er en del av stamvegnettet og en av de viktigste utenlands-forbindelsene i transportsystemet i Norge. Behovet for en ny trasé skyldtes dårlig trafikksikkerhet og lav vegstandard i forhold til dagens normaler og trafikkbilde. Les hele saken

VEGTRANSPORT/14. desember 2017

Regjeringen oppretter nytt forum for norsk veitransportnæring

- Det er et klart mål å sikre konkurranseevnen til norsk transportnæring. Det er viktig for å sikre investeringer og rekruttering. Vi har allerede i dag et godt samarbeid med bransjen. Nå ønsker vi å formalisere det med et eget veitransportforum. Målet er å få en fortløpende skildring av situasjonen i veitransportmarkedet og å få vite hvilke utfordringer næringen og arbeidstakerene står overfor i det daglige, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Les hele saken

Til toppen