Det nye explorerfartøyet skal bygges ved Kleven Verft i Ulsteinvik.
Det nye explorerfartøyet skal bygges ved Kleven Verft i Ulsteinvik. (Kleven)

Kleven skal levere explorer-fartøy i samarbeid med Lürssen

Kleven har inngått kontrakt om bygging av et 100 meter langt explorer-fartøy. Kontrakten er inngått i samarbeid med tyske Lürssen, som er verdsleiande innen design og bygging av store yachter.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Fartøyet vil bli bygd, teknisk sluttført og delvis utrustet ved Kleven Verft i Ulsteinvik, mens sluttutrusting og innreiing blir gjort ved Lürssen sitt Blohm+Voss-anlegger i Hamburg.

- Vi er stolte over å kunne offentliggjøre det første resultatet av samarbeidet mellom Kleven og Lürssen, sier Ståle Rasmussen, konsernsjef i Kleven.

- Med over 140 års historie i luksusyachtmarkedet, er Lürssen det desidert mest erfarne og kunnskapsriker selskapet i bransjen, og vi er stolte over at de har valgte Kleven som sin langsiktige partner for utvikling av framtidsretta, høyteknologiske fartøy. Dette første fartøyet skal blant annet ha en stor og avansert batteripakke.

- Kombinasjonen av Lürssen sine verdsleiande design og Kleven sitt moderne og robotiserte produksjonsanlegg vil gi kundene et kvalitetsprodukt uten like, og vi voner dette vil bli en fruktbart samarbeid for alle parter, sier Ståle Rasmussen.

SYSTEM/ 9. april 2019

Lanserer smart og sikkert styresystem som styrer alt utstyr på lastebilen

Etter et par år med utvikling og harde tester er Mählers nye proporsjonale styresystem MC3 nå klart til lansering. Systemet er utviklet for mykere, sikrere og mer intuitiv styring av både plog, høvelblad, spreder og tippflak. MC3 er bygd for fjernsupport; via mobilnettet kan man koble opp styresystemet og få teknisk support, uavhengig av hvor man befinner seg. MC3 oppfyller dessuten den nyeste og ledende maskinsikkerhetsstandarden, EN ISO 13849, og er dermed et av de sikreste styringssystemene på markedet for veivedlikeholdsprodukter. Les hele saken

Til toppen