Kritiserer statslogistikken

Kritiserer statslogistikken

I et intervju med Moderne Transport i september 2017 kritiserer daglig leder Arne Langseth i Veøy AS statens rolle i transportmarkedet.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

-Det som ødelegger markedet innenfor alt i transport er statens engasjement, sier Langseth til bladet.

Buss, ferge og gods er i ferd med å bli statlig det aller meste, i følge Langseth.

Har signerte mot modellen med Bring og Posten i samme konsern

Langseth var en av de som signerte et opprop mot modellen med Bring og Posten i samme konsern tidligere i år. Selv om Posten og myndighetene avviser at statlige postmidler går til å subsidiere underskudd i Bring, er det slik Langseth oppfatter virkeligheten.

-Jeg ser ikke hvorfor staten skal drive med dette, sier Langseth til bladet. Det er ikke samfunnskritisk virksomhet, mener han.

SELVKJØRENDE/21. mai 2019

Nå er Ruters første selvkjørende busser i drift

Ved 14-tiden i går rullet Ruters selvkjørende busser "Mads" og "Oda" avgårde på sin første ordinære kjøretur mellom Kontraskjæret og Vippetangen i Oslo. Fra og med i dag kan alle med gyldig Ruter-billett benytte seg av det nye reisetilbudet. Kjøretøyene har 11 sitteplasser for passasjerer og vil kjøre i opptil 18 km/t. Les hele saken

LOGISTIKK/21. mai 2019

Først i Norge med 32 meters vogntog

Schenker AS planlegger som første logistikk selskap i Norge å teste ut vogntog av typen DUO2, med en lengde på 32 meter. Basert på erfaringene med innføring av vogntog på 25,25 meter, som Schenker AS fikk godkjent for prøvedrift, og senere ordinær trafikk, vil selskapet starte med testkjøring på Norske veier med 32 meters vogntog med en kapasitet på 80 tonn. Les hele saken

Til toppen