Ladestasjoner.no drives videre av Fjordkraft

Ladestasjoner.no drives videre av Fjordkraft

Ladestasjoner.no er en portal for elbilister over hele Norge med full oversikt over ladestasjoner og kunnskapsbase om lading. Portalen viser kart over 2042 ladestasjoner og mer enn 8000 ladepunkter. Strømleverandøren Fjordkraft overtar ansvaret for tjenesten.

  • Miljø
Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

– Ladestasjoner.no er utviklet av meget kompetente elbilentusiaster som forstår el-bilistenes behov. Gründerne av ladestasjoner.no har gjort en fantastisk jobb med å gi elbilistene et oversiktlig hjelpemiddel i hverdagen for å finne frem til ladestasjoner over hele Norge. Kartløsningen på web og mobil, og den nyttige informasjonen på nettsidene har bidratt til å redusere usikkerheten knyttet til å velge elbil, sier direktør for strategi og innovasjon i Fjordkraft, Arnstein Flaskerud.

Deler entusiasmen for elbiler og utslippsfri transport

– Nåværende hovedaksjonærer har helt andre jobber og vi har ikke tid og ressurser til å ta tjenesten og selskapet videre. Derfor ble det aktuelt å selge selskapet. Vi er glade for å kunne overlate vår «baby» til Fjordkraft. De har både interesse og økonomiske muskler til å drive og utvikle tjenesten videre, sier styreleder og av en gründerne i ladestasjoner.no, Bjarne André Myklebust. Kjøpesummen for ladestasjoner.no er ikke offentlig.

– Antallet elbiler vokser kraftig og det skjer mye spennende på batterifronten i år. Vi deler entusiasmen for elbiler og utslippsfri transport, og ønsker derfor å bidra til at informasjonen på ladestasjoner.no fortsatt kan komme elbilister til gode, forklarer Flaskerud.

Behov for utvikling og oppdateringer på design og brukervennlighet

– Dette er en attraktiv tjeneste som er utviklet over år. Vi synes ladestasjoner.no er for god til å legges ned. Samtidig er det et kontinuerlig behov for utvikling og oppdateringer på design og brukervennlighet for slike tjenester, sier strategi og innovasjonsdirektøren.

En landsdekkende undersøkelse InFact har gjennomført på vegne av Fjordkraft viste at 57 prosent av bilistene vurderer å kjøpe elbil neste gang de skal bytte bil. Undersøkelsen ble gjennomført i september 2016.

AUTONOM SKIPSFART/22. februar 2019

40.000 billass spares med Yara Birkeland

– Dette er et svært spennende prosjekt. Ikke fordi det har hatt spesielt store tekniske utfordringer, men fordi det representerer en sterk miljøsatsing og er en spydspiss på sitt felt. Her har vi fått være med på å være helt i front i utviklingen, og det setter vi pris på. Les hele saken

VONGTOG/21. februar 2019

– Skjerp kravene og få farlige vogntog bort fra veiene

Et stort flertall nordmenn mener kravene til vogntog bør skjerpes, viser en ny NAF-undersøkelse. I tillegg bør transportfirmaer og de som kjøper transporttjenester holdes medansvarlig for sikkerheten. – Vi kan ikke leve med utryggheten folk opplever med farlige vogntog, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF. Les hele saken

Til toppen