Lagerhåndtering på høyt nivå for Hitachi Power Tools

Lagerhåndtering på høyt nivå for Hitachi Power Tools

På Kjeller i Skedsmo finner vi et topp moderne nordisk sentrallager med rundt 20.000 lagerførte produkter for Hitachi Power Tools. Med nytt ITO-anlegg i ordrehåndteringen har de hevet logistikken til et enda høyere nivå.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Den japanske produsenten Hitachi Power Tools, nylig oppkjøpt av KKR, stiller i fremste rekke med verktøy og forbruksartikler, med profesjonelle håndverkere som sin største kundegruppe. Fra Kjeller leverer datterselskapet Hitachi Power Tools Norway varer til hele Norden og Baltikum, ikke mindre enn 120.000 ordrer (550.000 varelinjer) årlig. Sentrallageret er topp moderne, med lagerautomater, WMS-system der lagermedarbeiderne får plukkinformasjon rett på øret, og bruk av elektronisk følgeseddel. Her finner vi altså et komplett ITO-anlegg for pakking og sortering av kundeordrer, installert i begynnelsen av 2017. Driftssjef Christian Gudmundsen forteller om en investering som har levd opp til forventningene.

– Selve pakkestasjonen har vi beholdt fra tidligere, den har ITO integrert med nye transportbaner fra plukklageret og inn til stasjonen, samt ny, helautomatisk stroppemaskin for esker og til sist et automatisk sorteringsanlegg for alle utgående ordrer. Nå benytter vi esker med lokk og automatisk stropping av disse, det gir oss både høyere fyllingsgrad og mer effektiv ordrehåndtering enn tidligere. Vi har gjort ulike grep for å fjerne flaskehalser på lageret, ikke minst ved innføring av digital følgeseddel. Investeringen i ITO-anlegget er en viktig del av en effektiviseringsprosess som gir oss gevinst på flere områder. Blant annet har vi eliminert den ventetiden som tidligere oppsto ved utskrift av følgesedler og konsolidering av ordrer. Teknisk sett fungerer alt som forventet, uten driftsproblemer. Derfor er vi storfornøyd, uttaler driftssjefen.

Skreddersydd anlegg

ITO-anlegget består av PLS-styrte transportbaner inn til pakkestasjonen, automatisk stropping i Mosca stroppemaskin, deretter automatisk sortering til mottagerland basert på informasjon fra en integrert skanner, og gravitasjonsbaner ut fra sorteringen.

Hvorfor valgte dere ITO som leverandør for denne løsningen?

– Vi hadde ingen løsninger fra ITO fra tidligere, men hadde likevel god kjennskap til ITO etter mange år i bransjen. ITO forsto behovet vårt og bidro med gode tegninger av løsningen, dessuten tok de oss med på besøk til et par relevante installasjoner. Vi var aldri i tvil om at de kunne løse oppgavene, og det har de absolutt gjort, sier Christian Gudmundsen.

KABOTASJE/23. oktober 2018

Debatt på ville veier

Både nyanser og fakta synes å være blåst av veien når Norges Lastebileier-Forbund (NLF) kritiserer ordningen med lovlig kabotasjetransport i Norge og beskylder Posten og Bring for lovbrudd og underbetaling av utenlandske sjåfører. Aktører som forsøker å presse Bring ut i grøfta, baner samtidig vei for cowboy-aktører, økte utslipp og lavere sikkerhet på norske veier. Les hele saken

Til toppen