Lanserer automatisk smøringsystem til lastebiler med lift

Lanserer automatisk smøringsystem til lastebiler med lift

Et helt nytt finsk system erstatter smøringutstyret og reduserer behovet for vedlikehold. MovaLube TL 12 smører automatisk alle ledd i liften på lastebilen, når liften er i bruk. Løsningen er et unikt, sentralt smøringsystem som utnytter liftens egen hydraulikk.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Systemet optimerer betraktelig bilens funksjon og driftssikkerhet og reduserer dessuten behovet for vedlikeholdelse og service.

MovaLube TL 12, som venter på patentgodkjennelse, er utviklet av et finsk firma og produseres i Finland. Løsningen kan monteres på alle typer lifter til lastebiler. MovaLube TL 12 er for øyeblikket tilgjengelig i Finland, men MovaLube Oy – selskapet bak produktet – er igang med å oppbygge et partnernettverk i de øvrige, nordiske landene. På sikt har selskapet også planer om å komme ut på et større internasjonalt marked.

- Vi forhandler med potensielle partnere i Danmark, Finland, Norge og Sverige, sier MovaLube Oy’s Direktør og Oppfinner, Jukka Moksi.

[factbox id="1"]

Han har selv lang erfaring med vedlikehold av lastebiler.

- Manglende vedlikehold av liftene har konsekvenser for fabrikanter, forhandlere, service-stasjoner, lastebilsjåfører, leasing-selskaper og ikke minst, sjåførens sikkerhet, sier han.

MovaLube TL 12 smøringsystem er blitt utviklet og testet gjennom de siste fem årene, og er innstallert i rundt 50 servicebiler.

Kundene har tatt godt imot den sårt etterlengtede løsningen ettersom smøringen av lastebil-lifter kan være en utfrodrende affære. Den nye metoden er en sikker og god måte å holde liften i god og driftssikker stand.

- Vi ønsker å investere i kundetilfredshet og levere pålitelige og driftssikre produkter til kundene våre. Det kan oppnås med MovaLubes smøringsystem, sier Service Manager Sampsa Rouhuainen ved Iveco Finland Oy.

Sammendrag av fordelene med MovaLube TL 12:

  • Forbedrer vognparkens driftsratio
  • Kort tilbakebetalingsperiode
  • To års garanti
  • Reduserer service-omkostninger
  • Forbedrer arbeidsmiljøet og sikkerheten
  • Høyere salgspris
  • Lett å installere med et MovaLube monteringssett

SMART TRANSPORT/20. februar 2019

Ford tester unikt transportsystem for mindre kø og forurensing

Ford tester et skybasert transportsystem med varebiler, sykkelbud og bud til fots for å levere pakker. Bilprodusenten forventer en kraftig økning i leveringseffektiviteten, færre køer og bedret miljø i urbane strøk. Les hele saken

TRANSPORTNÆRINGEN/19. februar 2019

Korleis skal vi løyse framtidas transportutfordringar

– Digitalisering og autonomi brukt på rett måte kan skape ein betre reisekvardag, effektivisere næringstransporten og hjelpe oss å nå andre viktige mål i transportpolitikken. Teknologi vil også vere avgjerande for å oppnå utslippskutt. Eg er difor glad for at vi gjennom Transport21 no samlar flinke og engasjerte folk som kan gje oss råd om korleis vi best kan innrette innsatsen for forsking og innovasjon i samferdselssektoren, seier samferdselsminister Jon Georg Dale. Les hele saken

Til toppen