YX introduserer nå en enkel og effektiv løsning, og tilbyr en bensinkvalitet som bidrar til større reduksjon i CO2 utslipp enn E10 og som alle bensinbiler kan bruke, sier Annar Sletvold daglig leder i YX Norge AS.
YX introduserer nå en enkel og effektiv løsning, og tilbyr en bensinkvalitet som bidrar til større reduksjon i CO2 utslipp enn E10 og som alle bensinbiler kan bruke, sier Annar Sletvold daglig leder i YX Norge AS. (Foto: YX)

Lanserer bensin med 15% fornybart innhold

Ved å tanke Preem Evolution Bensin hos YX kan du enkelt redusere dine CO2 utslipp sammenlignet med en standardbensin.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Bensinen produseres av svenske Preem, og tilbys på YX stasjoner på Østlandet. Preem Evolution bensin har samme pris og egenskaper som standardbensin, samtidig som den reduserer klimagassutslipp ved at fossile komponenter er byttet ut med fornybare. Den oppfyller norsk og europeisk standard for bensin, og kan brukes av alle bensinbiler.

Om Preem Evolution Bensin:

Preem Evolution Bensin inneholder 10% biobensin basert på skogavfall og 5% etanol. Det betyr at Preem Evolution Bensin totalt har 15% fornybart innhold. Til sammenligning inneholder en standardbensin i dag alltid 5% etanol.

- For å redusere klimagassutslipp har norske myndigheter vurdert å innføre en bransjestandard for bensin med 10% etanol (E10), men det er utfordrende fordi ikke alle biler kan bruke denne bensinkvaliteten. YX introduserer nå en enkel og effektiv løsning, og tilbyr en bensinkvalitet som bidrar til større reduksjon i CO2 utslipp enn E10 og som alle bensinbiler kan bruke, sier Annar Sletvold daglig leder i YX Norge AS

- I 2016 reduserte Preem Evolution Bensin CO2 utslippene med 12 200 tonn i Sverige, hvilket tilsvarer utslipp fra cirka 8 100 biler. Preem Evolution Bensin ble lansert i Sverige i 2011, og hadde da 10% fornybart innhold. I dag har den i gjennomsnitt 16% fornybart innhold i Sverige.  Vi arbeider stadig for å øke fornybarandelen i bensinen vår, sier Ketil Thorsen, Preem sjef i Norge.

KOLLEKTIVTRANSPORT/19. mars 2019

Byvekstavtale for Trondheimsområdet klar

15.mars ble utkastet til byvekstavtale for Trondheimsområdet undertegnet. Målet med avtalen er at vekst i persontrafikken skal skje med kollektivtrafikk, sykkel eller gange. -Det har vært et stort fokus på jernbanens rolle og muligheter i dette arbeidet, sier leder for regional samhandling i Midt- og Nord-Norge, Anne Skolmli. Les hele saken

LOGISTIKK/18. mars 2019

Utnevnt til ny administrerende direktør DHL Express Europe

DHL Express har utnevnt Alberto Nobis som ny administrerende direktør for Europa. Nobis var Global CFO for DHL Express fra 2009 til 2012, før han flyttet tilbake til sitt hjemland Italia i 2013. Som administrerende direktør for DHL Express Italia bidro Alberto Nobis til å drive divisjonens vekst i det italienske markedet. Fra 1. januar 2019 har han tatt over ansvaret for Express Europe etter John Pearson, som ble Global CEO for DHL Express. Les hele saken

Til toppen