Lanserer innovativt batteri for energikrevende lastebiler
(Foto: Exide Technologies)

Lanserer innovativt batteri for energikrevende lastebiler

Exide Technologies global leder innen lagret energi, hjelper transportvirksomheter med å holde hjulene i gang ved hjelp av ny, høytytende VRLA (Valve-Regulated Lead-Acid) GEL-batteriteknologi for lastebiler.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

Det nye og vedlikeholdsfrie batteriet har langt flere syklinger enn et fritt ventilert SHD-batteri (Super Heavy Duty) og AGM-batteri (Absorbent Glass Mat). Det gjør batteriet ideelt for energikrevende kjøretøy som langtransportbiler med mye komfortutstyr, og mindre lastebiler og varebiler som brukes til bykjøring. GEL-batteriet tåler den dypeste utladningen av alle batterier på markedet. Det gir størst mulig energitilgjengelighet, noe som utvider batteriets levetid.

Konsumenter forventer i dag stadig raskere og mer pålitelige leveranser, og derfor er det viktigere enn noensinne for transportfirmaer å holde kontroll på sine totale eierkostnader (TCO) og redusere risikoen for driftsstopp til et minimum. Dessuten blir ettermarkedets forhandlere og verksteder i stadig større grad møtt av krav om å tilby transportsektoren kvalitetsbatterier med egenskaper som lang holdbarhet, pålitelig startkraft og høy vibrasjonsmotstand.

Konkurransefortrinn

Som svar på dette lanserer Exide og Sønnak nå Endurance+PRO GEL, et nytt og banebrytende VRLA-batteri basert på GEL-teknologi, som gir transportvirksomheter og verksteder en rekke konkurransefortrinn. GEL-batteriene er konstruert for ekstrem syklisk bruk og er basert på en teknologi som opprinnelig ble utviklet av Exide-varemerket Sonnenschein®. Det gir et batteri med imponerende høy evne til å lagre og levere energi i hele batteriets levetid. GEL-teknologien er vedlikeholdsfri, er ekstremt motstandsdyktig mot dyputladning og gir sikker og pålitelig start. Teknologien er utprøvd under de mest krevende og kritiske forhold.

  Foto: Exide Technologies

– Transportvirksomheter og sjåførene deres forutsetter at batterier skal fungere problemfritt døgnet rundt. Mange transportvirksomheter i dag stiller langt høyere krav til syklisk ytelse enn tidligere. Det er ikke lenger nok å fokusere på batterienes startkraft. Derfor er det med stor glede at vi lanserer våre nye VRLA GEL-batterier for energikrevende kjøretøy. Med dette batteriet trenger ikke virksomheter lenger bekymre seg for at batteriene ikke skal fungere, sier Michael Geiger, VP Sales & Marketing – EMEA hos Exide Technologies.

Et komplett batterisortiment

Exide Technologies og Sønnak tilbyr et bredt sortiment av batterier til lastebiler og varebiler. I tillegg til EndurancePRO-batteriserien har selskapet fire andre batteriserier for kommersielle kjøretøy, utviklet spesielt for å dekke ulike energibehov: StrongPRO med høy, framtidssikret vibrasjonsmotstand og Carbon Boost, som er Sønnaks smarte elektrokjemiske løsning for lang holdbarhet og kortere ladetid, i tillegg til PowerPRO, PowerPRO Agri & Construction og StartPRO. Hvert batteri har en optimal kombinasjon av fordeler som oppfyller transportvirksomhetenes spesifikke behov for vibrasjonsmotstand, syklisk ytelse og startkraft.

Lanseringen av det nye batteriet betyr også at Exide Technologies og Sønnak batterier nå kan tilby transportfirmaer, reservedelforhandlere og serviceverksteder et komplett batterisortiment som dekker alle behovene til kommersielle kjøretøy.

– Med nye Endurance+PRO GEL er vårt sortiment mer konkurransedyktig enn noensinne. Ettersom vi er flinke til å trekke veksler på våre erfaringer fra andre krevende sektorer som industri, maritim sektor og motorsport, er vi også unikt rustet til å kunne forbedre våre batteriteknologier løpende, slik at de tilpasses framtidens kommersielle kjøretøy, forteller Michael Geiger.

BIODRIVSTOFF/18. oktober 2018

Omsetningen av avansert biodrivstoff øker

Tall fra Skattedirektoratet viser at omsetningen av avansert biodrivstoff i første halvdel av 2018 har økt betydelig sammenliknet med fjoråret. – En gledelig utvikling, mener Drivkraft Norge og Nobio, som begge er en del av samarbeidet Biodrivstoff 2030. Organisasjonene advarer mot å gjøre kortsiktige endringer i biodrivstoffpolitikken. Les hele saken

KJØRETØY/16. oktober 2018

En milepæl for Volvo FH – bil nummer 1 million ble levert på IAA i Hannover

Volvo Trucks‘ flaggskip, Volvo FH, feirer 25 års jubileum i år og er en av transportbransjens største suksesser noensinne. Nå har jubileumsbilen passert en ny spennende milepæl. Den 19. september ble Volvo FH nummer 1 million overlevert til en stolt kunde på IAA-messen i Hannover av Claes Nilsson, president i Volvo Trucks. Les hele saken

Til toppen