ABAX Driving Behaviour logger hendelser som hard bremsing, hard akselerasjon og harde svinger.
ABAX Driving Behaviour logger hendelser som hard bremsing, hard akselerasjon og harde svinger. (Foto: ABAX)

Lanserer løsning for å se og forbedre sjåførenes kjøring

Med Driving Behaviour lanserer teknologibedriften ABAX en løsning for å se og forbedre hvordan bedriftens sjåfører bruker bilene fra dag til dag, noe som bidrar til høyere effektivitet og økt trygghet.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

En bilflåte som kjøres effektivt og trygt bruker mindre drivstoff, er involvert i færre ulykker, koster mindre å vedlikeholde, er grønnere, og kan samtidig være rimeligere å forsikre.

– Mange av kundene våre har etterspurt denne funksjonaliteten, så dette er vår nyttårsgave til de, forteller Stig Fossum, Produkteier for ABAX Triplog.

– ABAX Driving Behaviour er et svært nyttig verktøy som de aller fleste selskap vil ha stor nytte av. Alle ønsker jo en mer kosteffektiv og tryggere bilflåte, sier Fossum.

Slik fungerer det

En algoritme forteller hvordan ABAX-enheten er montert på kjøretøyet. Når enhetens akselerometer når et visst nivå sender den en beskjed til ABAX-systemet som igjen analyserer dataen og lager en hendelse avhengig av om det er registrert en hard brems, en hard akselerasjon eller en hard sving. Basert på dette vil Driving Behaviour skape en poengscore for hver sjåfør. Alt dette gjøres gjennom ABAX Triplog-enheten, så det er ikke nødvendig med en ekstra enhet.

– Nøkkelbegivenheter logges også i våre Google-integrerte kart. Det betyr at hvis det eksempelvis er foretatt hard bremsing, kan du se nøyaktig når og hvor dette skjedde, og eventuelt ta en prat med sjåføren det gjelder, forklarer Stig Fossum.

Besparelser og økt effektivitet

ABAX Driving Behaviour bidrar til å gjøre hvert enkelt kjøretøy i flåten mer effektivt. Ved å redusere dårlig og farlig kjøring kan du redusere reparasjons- og servicekostnader, samt bruke mindre drivstoff.

Løsningen gir deg et sammendrag av alle nøkkelbegivenheter, som igjen gir deg mulighet til å raskt visualisere og sammenligne forskjellige sjåførers kjøremønster. Dette kan brukes til å gi nødvendig trening til sjåførene som trenger det, og på den måten optimalisere alle flåtens biler, samt redusere antall ulykker.

Dette er ABAX Driving Behaviour:

  • Reduserer drivstofforbruk, servicekostnader og kan gi lavere forsikring
  • Reduserer ulykker ved å vise sjåfører som trenger oppmerksomhet
  • Gir en tryggere og grønnere bilflåte
  • Reduserer kostnader ved å optimalisere flåtens ytelse
  • Viser nøkkelbegivenheter i et digitalt kart slik at du har full oversikt.

VONGTOG/21. februar 2019

– Skjerp kravene og få farlige vogntog bort fra veiene

Et stort flertall nordmenn mener kravene til vogntog bør skjerpes, viser en ny NAF-undersøkelse. I tillegg bør transportfirmaer og de som kjøper transporttjenester holdes medansvarlig for sikkerheten. – Vi kan ikke leve med utryggheten folk opplever med farlige vogntog, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF. Les hele saken

BOMPENGER/21. februar 2019

– Dette er bare bompenger på en ny måte

Stortinget bestemte seg tirsdag for å bestille «en utredning av ny teknologi som kan erstatte dagens bompengeordning». – Vi er overrasket og skuffet. Dette løser ikke noe som helst, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i medlemsorganisasjonen NAF. Les hele saken

Til toppen