ABAX Driving Behaviour logger hendelser som hard bremsing, hard akselerasjon og harde svinger.
ABAX Driving Behaviour logger hendelser som hard bremsing, hard akselerasjon og harde svinger. (Foto: ABAX)

Lanserer løsning for å se og forbedre sjåførenes kjøring

Med Driving Behaviour lanserer teknologibedriften ABAX en løsning for å se og forbedre hvordan bedriftens sjåfører bruker bilene fra dag til dag, noe som bidrar til høyere effektivitet og økt trygghet.

Motta nyhetsbrev fra Transport & Logistikk

En bilflåte som kjøres effektivt og trygt bruker mindre drivstoff, er involvert i færre ulykker, koster mindre å vedlikeholde, er grønnere, og kan samtidig være rimeligere å forsikre.

– Mange av kundene våre har etterspurt denne funksjonaliteten, så dette er vår nyttårsgave til de, forteller Stig Fossum, Produkteier for ABAX Triplog.

– ABAX Driving Behaviour er et svært nyttig verktøy som de aller fleste selskap vil ha stor nytte av. Alle ønsker jo en mer kosteffektiv og tryggere bilflåte, sier Fossum.

Slik fungerer det

En algoritme forteller hvordan ABAX-enheten er montert på kjøretøyet. Når enhetens akselerometer når et visst nivå sender den en beskjed til ABAX-systemet som igjen analyserer dataen og lager en hendelse avhengig av om det er registrert en hard brems, en hard akselerasjon eller en hard sving. Basert på dette vil Driving Behaviour skape en poengscore for hver sjåfør. Alt dette gjøres gjennom ABAX Triplog-enheten, så det er ikke nødvendig med en ekstra enhet.

– Nøkkelbegivenheter logges også i våre Google-integrerte kart. Det betyr at hvis det eksempelvis er foretatt hard bremsing, kan du se nøyaktig når og hvor dette skjedde, og eventuelt ta en prat med sjåføren det gjelder, forklarer Stig Fossum.

Besparelser og økt effektivitet

ABAX Driving Behaviour bidrar til å gjøre hvert enkelt kjøretøy i flåten mer effektivt. Ved å redusere dårlig og farlig kjøring kan du redusere reparasjons- og servicekostnader, samt bruke mindre drivstoff.

Løsningen gir deg et sammendrag av alle nøkkelbegivenheter, som igjen gir deg mulighet til å raskt visualisere og sammenligne forskjellige sjåførers kjøremønster. Dette kan brukes til å gi nødvendig trening til sjåførene som trenger det, og på den måten optimalisere alle flåtens biler, samt redusere antall ulykker.

Dette er ABAX Driving Behaviour:

  • Reduserer drivstofforbruk, servicekostnader og kan gi lavere forsikring
  • Reduserer ulykker ved å vise sjåfører som trenger oppmerksomhet
  • Gir en tryggere og grønnere bilflåte
  • Reduserer kostnader ved å optimalisere flåtens ytelse
  • Viser nøkkelbegivenheter i et digitalt kart slik at du har full oversikt.

SYSTEM/ 9. april 2019

Lanserer smart og sikkert styresystem som styrer alt utstyr på lastebilen

Etter et par år med utvikling og harde tester er Mählers nye proporsjonale styresystem MC3 nå klart til lansering. Systemet er utviklet for mykere, sikrere og mer intuitiv styring av både plog, høvelblad, spreder og tippflak. MC3 er bygd for fjernsupport; via mobilnettet kan man koble opp styresystemet og få teknisk support, uavhengig av hvor man befinner seg. MC3 oppfyller dessuten den nyeste og ledende maskinsikkerhetsstandarden, EN ISO 13849, og er dermed et av de sikreste styringssystemene på markedet for veivedlikeholdsprodukter. Les hele saken

LOGISTIKK/ 8. april 2019

Satser på bærekraftig vekst

Dachser rapporterte en betydelig vekst også for 2018. Logistikkleverandøren økte nettoomsetningen med 5,5 prosent til 5,57 milliarder euro. I likhet med året før økte antall forsendelser med 2,5 prosent, til 83,7 tonn, og antall tonn økte med 3,0 prosent, til 41,3 tonn. Med totalt 30 609 ansatte, en økning på 1511 fra året før, er Dachsers arbeidsstyrke større enn noen gang. Les hele saken

Til toppen